изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:28 EEST
С 50 ПРОЦЕНТА ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ В "СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО"    
ЗемеделиеНа тазгодишното 13-о издание на изложението ще бъдат представени 344 фирми от 30 държави, между които България, Австрия, Беларус, Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Израел, Испания, Италия, Канада, Китай и др.

 

Рекорден е броят на фирмите - 344, които ще бъдат представени на тазгодишното 13-о поред издание на изложението "Селското стопанство и всичко за него", съобщиха от "Добрички панаир". В сравнение с миналата година броят им е нараснал с 49%.  Съотношението български - чуждестранни изложители ще е 195 :149. В изложението ще бъдат представени фирми от 30 държави: България, Австрия, Беларус, Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Израел, Испания, Италия, Канада, Китай, Корея, Молдова, Полша, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия и Черна Гора, Турция, Украйна, Финландия, Холандия, Чехия, Швеция и Япония. Посетителите ще могат да установят контакти директно с тях като ги посетят на изложбените им щандове. Изложението ще бъде разположено на 12 000 квадратни метра в спортен комплекс "Простор", от които заетите изложбени площи ще са 8 100 кв. метра. Увеличението на площите ще е с 11 процента в сравнение с предходната година.
На изложението ще бъдат представени едро- и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, за хранително-вкусовата промишленост, за фуражното производство, мелиоративни съоръжения, селскостопански инвентар, семена и посадъчен материал и др.  Освен новостите в селскостопанските машини и оборудването, посетителите ще имат възможност да разгледат изложбата на елитни животни - зайци, свине, едър и дребен рогат добитък и коне. Изложението на животни се организира с изключителното съдействие на Министерството на земеделието и горите, Националната и Регионална служби по животновъдство, асоциациите по зайцевъдство, коневъдство и на млекопроизводителите. Призьорите на 13-ото изложение ще бъдат обявени на 30 август.
В АЛБЕНА ЩЕ СЕ ПОДОБРЯВА ГИНЕС-РЕКОРД
Вчера рано сутринта, докато Албена още спеше, варненският каскадьор Иван Тончев направи генерална репетиция на опита си, насрочен за следващия понеделник, когато ще се опита да подобри собствения си рекорд, записан в книгата на Гинес на 7 август 1993 г. за плъзгане с метални ски върху асфалт, когато постигна 158 км/час. Със скорост 100/110 км/час вчера Иван Тодоров "прослуша/ трасето в курорта Албена - отсечка от централния път от Казиното и административната сграда, по което на 28 август той ще се опита да скорост между 170/180 км/час.

 


Сходни връзки

С 50 ПРОЦЕНТА ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ В "СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди