изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:01 EEST
ВРЪЧИХА СВИДЕТЕЛСТВАТА НА 35 МЛАДЕЖИ, ОБУЧЕНИ ДА ОТГЛЕЖДАТ БИЛКИ    
ОбществоСвидетелства за успешно приключило обучение по проект "Билките - лек за безработни младежи" получиха в петък 35 безработни.

 Документите им бяха връчени от зам.-кмета на Добрич Галина Митева. Проектът, който бе финансиран по програма ФАР, бе реализиран от Бизнесцентър "Добрич". Авторът му Светлана Янакиева сподели, че идеята за него се е родила от самите клиенти, които желаели да им се помогне при стартирането на собствен бизнес в отглеждането на билки и етерично-маслени култури.  "Целта е тези трайно безработни младежи да се превърнат в частни земеделски производители" - допълни С. Янакиева.
На официалното връчване на дипломите присъства Димитър Димитров - специалист-агроном в Агробизнесцентър - Дулово, който е обучавал младежите. Той сподели, че няма по-продуктивно и перспективно производство от билкопроизводството и че България е една от страните, която се е нарежда между първо и трето място. Д. Димитров каза пред младите хора, че центърът в Дулово е производител на сертифициран посевен и посадъчен материал, от който могат да се възползват и те при бъдещата си дейност. Специалистът сподели, че бизнесцентровете в Добрич и Дулово имат идея за разработването на съвместен проект, в който може да бъде заложено и производство на посадъчен материал в нашия град. Зам.-кметът Галина Митева пожела успех на бъдещите билкопроизводители. "Вие сте щастливци като сте попаднали в този проект, защото, за да започнете собствен бизнес трябват знания. Защото влизате в един бизнес, където е осигурен пазарът", сподели тя.

 


Сходни връзки

ВРЪЧИХА СВИДЕТЕЛСТВАТА НА 35 МЛАДЕЖИ, ОБУЧЕНИ ДА ОТГЛЕЖДАТ БИЛКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди