изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:23 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниОБЩИНА ГРАД Добрич е кандидатствала по програма ФАР с проект за финансиране за индустриална зона Север, съобщи вчера на оперативка кметът Детелина Николова. Идеята е да се създадат добри условия за бизнеса в зоната.

"Проектът касае изграждане на пълна инфраструктура на ул. "Ангел Стоянов" - канализация, водопровод, тротоари, осветление и асфалтиране на 220 м от улицата. Стойността му е 472 542 евро.  На 29 октомври МРРБ ще обяви класираните проекти, след което предстои подписването на договор с министерството. Срокът на проекта е 18 месеца, а на изпълнението му - 14 месеца. При класиране общината ще трябва да съфинансира проекта в размер на 172 хил. лв., което 36 % от сумата" - добави още Д. Николова.
ПРОДЪЛЖАВА работата по преасфалтирането на булевардите в Добрич, заяви зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Общинското дружество "Коминалефект" изработва подходи към ЖСК "Родопа". Работи се и по третия етап от уличното осветление. В кв. "Рилци" са монтирани 205 нови осветителни тела, сега се работи в кв. "Изгрев". "Друга група пък работи в кв. "Добротица", където осветлението е парков тип. Там ще се наложи на около 100 стълба да се изгради ново кабелно захранване, тъй като връзките са нарушени" - добави още арх. Ганчев.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди