изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:22 EET
Гръмотевична буря уби човек в Монтана    
Новини82 литра дъжд на кв. м са паднали от 19 часа снощи до 5 часа тази сутрин в Монтана, обяви началникът на "Гражданска защита" в града Николай Пенчев.

При пороя, който бе придружен от гръмотевична буря, е загинал един човек. 68- годишният мъж е бил ударен от мълния в 2 часа снощи на улицата в с. Мърчево, община Бойчиновци.
От пороя са наводнени производствените цехове на заводите "Монбат", "Прециз", "Май", "Аналитик", складовете за търговия на едро в базата на ОКС, мазета на жилищни блокове в кварталите "Младост 1" и "Младост 2", около площад "Славейков", сградата на община Монтана, котелното помещение на 7-мо СОУ и други сгради.
Залят е участък от жп линията Монтана - Бойчиновци в района на завод "Монбат". Временно движението на влаковете по линията е спряно. Към момента са наводнени около 100 къщи в Монтана и селата на общината. Залети са приземните етажи на 50 къщи в община Бойчиновци. Наводнени къщи има също в общините Якимово и Георги Дамяново. Екипи на пожарните команди и на "Гражданска защита" от Монтана, Лом, Берковица и Вършец са започнали да отводняват залетите сгради.
По време на пороя тежка техника на "Гражданска защита" е издърпала 97 автомобила, много от тях изоставени от шофьорите. По време на гръмотевичната буря за около 2 часа са били изключени 18 далекопровода. В момента в града няма интернет и кабелна телевизия, телефонните връзки и водоснабдяването са наред. dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

Гръмотевична буря уби човек в Монтана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди