изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:22 EEST
ФОНТАНЪТ НА ДОБРИЧ НЯМА ДА БЪДЕ РЕМОНТИРАН    
НовиниОказва се, че за реконструкцията му са необходими 50 хил. лв.

Засега фонтанът на площад "Демокрация" няма да бъде ремонтиран, съобщи за НДТ зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев. Първоначалната идея на кметството да обнови водната атракция на града за празника на Добрич - 25 септември, се оказала неизпълнима, тъй като след проверка е станало ясно, че са необходими много повече от предвидените средства, добави още арх. Ганчев. "За да бъде приведен във вид, който ние искахме да постигнем, са необходими 50 хил. лв. Необходимо е да се сменят помпите, които са 30-киловатови и ползват много енергия, с по-икономични, трябва също да бъде уплътнено дъното, тъй като прелива, необходимо е да се подновят дюзите и да се ремонтира коритото. Засега това е невъзможно, но това не означава, че сме се отказали от идеята да възстановим водната атракция на града, просто ще остане по всяка вероятност за следващата година" - добави арх. Ганчев.
Другата идея на кметството - да бъде осветен Дом-паметник "Й. Йовков" и паметника на Певеца на Добруджа ще бъде реализирана. На 30 август ще бъдат отворени офертите и ще бъде избран изпълнител на обекта, с който общината веднага ще сключи договор, за да може обектът да бъде изпълнен до 25.09., добави още зам.-кметът.
 


Сходни връзки

ФОНТАНЪТ НА ДОБРИЧ НЯМА ДА БЪДЕ РЕМОНТИРАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди