изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:43 EEST
ЗНАНИЯ ЗА "СУХА РЕКА" ПОКАЗАХА ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ    
ОбразованиеВикторина на тема "Какво научих за природните богатства на моя роден край - любопитни факти за Суха река" се проведе вчера в Градския музей в Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Тя бе една от проявите на ваканционна програма "Наше лято", организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви за малолетни и непълнолетни.
В надпреварата сили премериха 12 деца, разделени в два отбора - Отбор на знаещите и Отбор на можещите. Малчуганите се бяха подготвили предварително по книжка, съдържаща любопитни факти за местността "Суха река". Викторината се проведе в три тура. В първия децата отговаряха на въпроси за местността, а във втория разпознаваха по снимки растения, животни, прилепи, характерни за "Суха река". В третия тур те попълваха тест от 37 въпроса върху наученото. Състезанието спечели Отборът на можещите, който получи само половин точка повече от съперника си. Знанията на децата бяха оценявани от тричленно жури, председателствано от Дияна Илиева. Всички участници получиха сувенирни награди с емблемата на програма "Наше лято" и с личен поздрав от кмета на Тервел Живко Георгиев.
Следващата и последна проява от ваканционната програма - екскурзия до Каварна и нос Калиакра, е днес. В нея ще участват 20 деца, които са се включили във всички мероприятия на "Наше лято".

 


Сходни връзки

ЗНАНИЯ ЗА "СУХА РЕКА" ПОКАЗАХА ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди