изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:10 EET
ОСИНОВЕНО В ЛЮКСЕМБУРГ ДЕТЕ ДАРИ ПАРИТЕ ОТ ПЪРВОТО СИ ПРИЧАСТИЕ    
Общество Аз съм българин и винаги ще бъда българин - казвал винаги 9-годишният Пиер-Аксел, когато го попитат от каква народност е

"Когато ми направиха първото причастие, съобщих на приятелите си, че не искам подаръци. А по-добре да ми дадат пари". Това сподели пред журналисти 9-годишният Пиер-Аксел Ернст от Люксембург. Така момчето събрало 8 000 евро, които в края на миналата седмица дари на Дома за медико-социални грижи в Добрич - мястото, в което е расъл до осиновяването си. Пиер-Аксел посети за първи път социалното заведение, пред директора д-р Евгения Георгиева споделил, че иска да види в какво е инвестирал, т.е. за какво са изразходвани дарените до момента от него 11 500 долара.
Бившият възпитаник на ДМСГ бе посрещнат по стар български обичай - с пита и сол, а малко момиченце му подари кукла в народна носия. Пиер-Аксел веднага се заигра с останалите деца. С изключителен интерес той разгледа отделението, в което е бил отглеждан и леглото, в което е спал. "Тук бяха и твоите приятелчета и всички си намериха мама и татко" - разказа му д-р Георгиева. Малчуганът остана много доволен и от начина, по който са инвестирани паричките му - с тях е извършен ремонт на един от жилищните блокове на дома, закупено е оборудване за залата по психомоторика. Със сегашното дарение, по желание на детето, ще бъде закупена промишлена сушилня, ксерокс, хранителни продукти, гориво и ще бъде направен текущ ремонт на физиологичното отделение.
"Когато го видяхме за първи път, се облягаше на рамото на една жена. Тогава разбрахме, че това е нашето дете". Така описва първата среща с Пиер-Аксел майка му Манет Ернст. Тя и съпругът й Жилбер благодариха за възпитанието, което момчето им е получило в дома. Благодарност за грижите, които полагат за бившия възпитаник на дома изказа пък д-р Георгиева. "Всички ние трябва да вземеме пример от едно 9-годишно дете - сподели тя. - Дарението е жест на възпитание на неговите родители. Всички ние знаеме, че най-важното за един човек е да бъде добър".
В Люксембург семейството на Пиер-Аксел поддържало връзки с родителите на друго дете, което също е осиновено от ДМСГ в Добрич. Миналата година 2-годишната Стела намерила в европейската държава своите майка и татко, а наскоро й се родило  братче. Преводачката и приятел на семейство Ернст разказва, че 9-годишното момче живо се интересувало от всичко, свързано с България, не давало да се сменя канала на телевизора, ако дават нещо за родината. Пред д-р Георгиева Пиер-Аксел споделил, че е българин и винаги ще си остане българин. Директорката на дома го определи като много умно и интелигентно дете, много упорито и категорично в действията си. Пиер-Аксел разказа, че се интересува от джудо, а любимият му футболист е Роналдиньо. "Много е хубаво тук, чувствам се много добре" - сподели впечатленията си за дома момчето.

 


Сходни връзки

ОСИНОВЕНО В ЛЮКСЕМБУРГ ДЕТЕ ДАРИ ПАРИТЕ ОТ ПЪРВОТО СИ ПРИЧАСТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди