изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:51 EET
РИОКОЗ ЩЕ ПРОВЕРЯВА МАГАЗИНИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА    
НовиниСпециална наредба забранява в тях да се продават бански костюми, бельо и играчки

На 26.08.2005г. в Държавен вестник беше публикувана Наредба № 27 за здравните изисквания към дрехите втора употреба, съобщават от РИОКОЗ в Добрич. Наредбата въвежда забрани за търговия с определени артикули - дрехи за деца до едногодишна възраст, лично бельо, бански костюми, обувки и детски играчки.
     Всички останали дрехи втора употреба трябва да са здрави, почистени и дезинфекцирани, без видими дефекти и петна. Всяка партида дрехи втора употреба трябва да се придружава от документ на български език, удостоверяващ, че е извършена дезинфекция с биоциден препарат.
 Търговците трябва да знаят, че наредбата няма гратисен период, тя влиза в сила в деня на публикуването й в Държавен вестник, поради което по най- бързия начин трябва да се приведат в съответствие с нейните изисквания. РИОКОЗ предстои в най-кратки срокове да провери всички складове за търговия на едро и  магазини за дрехи втора употреба.

 


Сходни връзки

РИОКОЗ ЩЕ ПРОВЕРЯВА МАГАЗИНИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди