изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:56 EEST
ЛЮБИМИ ГЕРОИ, ЗАДАЧИ И ПРАЗНИЦИ ОЖИВЯВАТ НА 40-МЕТРОВА СТЕНА В ТЕРВЕЛ    
ЛюбопитноОгромното пано е рисувано в продължение на месец и половина от местен художник. Мотото му е "Докато играеш можеш всичко да узнаеш"

Децата на Тервел и общината могат да се радват на нова придобивка, която бе окончателно завършена преди няколко дни, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева. Това е 40-метрова образователна стена в двора на Детската ясла в Тервел.
До преди два месеца тя бе надраскана, изрисувана с графити и олющена. Стената е задна част от поредица от гаражни клетки като естествена преграда на двора на детската ясла.
По инициатива на Дияна Илиева и благодарение на отдел "Просвета" в община Тервел и на колективите на яслата и на ЦДГ "Детелина" стената е превърната в огромно пано, на което са изрисувани картини с различна тематика. Те са подходящи за занятия на открито за деца от предучилищна възраст и начален етап на обучение. Отделните картини на паното изобразяват онагледени математически задачи, природни дарове, безопасно пресичане на улица, първия учебен ден, традиционни празници - Коледа и Великден, любими детски приказки, навици, които трябва да се възпитават у децата.
Стената е изписана с мотото "Докато играеш можеш всичко да узнаеш", което илюстрира и предназначението й - занятия на открито, придобиване на знания по време на игра, обясни идеята зам.-кметът Дияна Илиева.  На традиционната оперативка в общината този понеделник всички директори на училища и детски градини на територията на общината са запознати с новата придобивка и към тях е отправена покана да използват стената. Идеята е за децата от селата занятията там да бъдат съчетавани с посещение на Градския музей в Тервел.
Стената е изрисувана с блажни и маслени бои. Автор на красивите рисунки е самобитният художник от Тервел Георги Чомаков, който работи в една от детските градини в града. Изрисуването на стената му е отнело месец и половина.

 


Сходни връзки

ЛЮБИМИ ГЕРОИ, ЗАДАЧИ И ПРАЗНИЦИ ОЖИВЯВАТ НА 40-МЕТРОВА СТЕНА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди