изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:03 EEST
ДОЦ. СЛАВКА СЛАВОВА - ОТЛИЧЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ЖЕНА С ГОЛЯМО СЪРЦЕ    
ОбществоРодителите на Десислав Димов я предлагат за почетен гражданин на Добрич


"Благодарим на съдбата, че ни срещна с човек като доц. д-р Славка Славова. Отличен професионалист, отдаден на науката и образованието, добър ръководител и организатор и жена с голямо сърце. Помогна ни точно тогава, когато бяхме загубили надежда, че ще успеем да съберем необходимите средства за лечението на нашия син, студент в Педагогическия колеж, който тя ръководи". С тези думи започва писмото на родителите на 24-годишния Десислав Димов - Антоанета Малева и Иван Неделчев, с което те предлагат доц. Славова да бъде удостоена със званието "Почетен гражданин на Добрич". Предложението е внесено до председателя на Общинския съвет.
В писмото се припомня, че на благотворителен бал по повод годишнина от рождението й доц. Славова дари събраните средства в размер на 8 000 лева за лечението на Десислав, както и 1000 лева от хонорарите си. заедно с гласуваните в края на м.г. 2000 лева от колежанския съвет сумата е достигнала 1000 лева. Дарения са направили всички факултети, колежът, департаментът, катедри и центрове, клуб "Майчина грижа" и т.н. С лични средства се присъедини и кметът на Добрич Детелина Николова.
Доц. д-р Славка Славова е и един от инициаторите за създаването на Клтурно-образователния център "Петър Увалиев". На благотворителния бал на клуб "Майчина грижа" тя е един от инициаторите за направеното дарение от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски"  и от Педагогическия колеж на стойност 42 000 лева. Изключително щедрият жест се изразява в осигуряване на 4-годишно обучение и общежитие за 13 бакалаври и 10 колежани в неравностойно социално положение, както и на лятна почивка за три деца.
Доц. д-р Славка Славова е завършила висше образование в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност "Математика и физика". Понастоящем е директор на Центъра за педагогически изследвания на ШУ и директор на колежа в Добрич. Чете лекции по математически анализ, функционален анализ, елементи на теорията на множествата и математическата логика, дискретна математика и т.н. Дългогодишната й научна дейност е в областта на функционалния анализ и обучението по математика в предучилищна, начална и средна степен, както и в образователно-квалификационните степени на висшето образование. Автор е на 12 учебника и методически ръководства за студенти, учители и част от тях - за ученици. Има 103 научни публикации. В чужбина са публикувани 12 нейни статии, а на международни конференции и конгреси у нас - 28. Има 68 статии в съавторство главно с дипломанти, докторанти и ръководени от нея  колективи. Член е на Съюза на математиците и на Съюза на учените в България.
Доц. Славова е член на Академическия съвет и на Стопанския съвет на Шуменския университет, членува в Управителния съвет на фондация "Семейство Увалиева" - София, и в експертния консултативен съвет на Балканския център за продължаващо образование към Edexel Лондон, зам.-директор е на културно-образователния център "Петър Увалиев" в Добрич, симпатизант и член на сдружението на инвалидите "Надежда" в нашия град.
 


Сходни връзки

ДОЦ. СЛАВКА СЛАВОВА - ОТЛИЧЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ЖЕНА С ГОЛЯМО СЪРЦЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди