изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:33 EEST
ДПС ЩЕ УПРАВЛЯВА ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
ПолитикаНоминацията на движението е Динчер Хаджиев. Според земеделския министър Нихат Кабил, той има организационен и управленски опит. По всяка вероятност, Михаил Стоев и Сияна Фудулова от квотата на Коалиция "За България" ще бъдат заместници на новия губернатор. Зам.-областните управители щели да са трима. Имената на три дами се спрягат за заместници от НДСВ.

Областният управител на Добричка област ще е от ДПС. Това съобщи вчера след заседание на ИБ на БСП говорителят Ангел Найденов. ДПС взема още губернаторските места в областите Варна, София-област, Ловеч, Ямбол и Смолян. Новият областен управител на Добрич е Динчер Хаджиев, потвърдиха няколко източници пред НДТ.
Пред репортер на НДТ по време на посещението си в Добрич министърът на земеделието и горите Нихат Кабил заяви, че в ДПС знаят кой подклажда протестите срещу управлението на Движението за права и свободи във Варна и други областни центрове. "Това е само на политическа основа и според мен няма нищо етническо в протестите". На въпрос Динчер Хаджиев ли ще поеме управлението на областта, Н. Кабил заяви: "Според мен той е подходяща фигура - млад човек, с управленски и организационен опит".
Припомняме, че Динчер Хаджиев бе трети в листата на ДПС в кандидат-предизборната кампания за парламентарни избори'2005.
Динчер Хаджиев е роден на 2 декември 1972 г. в Силистра. Средно образование е завършил в ПМГ "Иван Вазов" - Добрич, след което е продължил в Пловдивския аграрен университет. Завършил е специалност "Агроинженер, полевъдство". От 1995 до 2002 година е работил като мениджър в частни ферми в Норвегия и Англия. От 2003 година работи във фонд "Земеделие" - първоначално като експерт, а понастоящем заема длъжността директор на областна дирекция държавен фонд "Земеделие". Той е семеен с едно дете.
Самият Динчер Хаджиев нито потвърди, нито отрече пред журналист на вестника, че ще е новият областен управител на Добрич.
Освен за областни управители на заседание на Изпълнителното бюро на БСП вчера бяха разгледани и предложенията на заместници на губернаторите. От сигурен източник разбрахме, че заместник-областни управители в Добрич от квотата на Коалиция "За България" ще бъдат Михаил Стоев и Сияна Фудулова.
48-годишният Михаил Стоев е завършил висше образование, строителен инженер. Има следдипломна квалификация по финансов мениджмънт. Член е на ИБ на ОбС на БСП - Добрич и бе в листата на "червените" за кандидати за народни представители по време на тазгодишните парламентарни избори. 
35-годишната Сияна Фудулова е от Балчик. Има две висши образования - агрономия и икономическо. Председател е на ОбС на БСП - Балчик. Последната й професионална ангажираност - кредитен инспектор в "Евробанк" - клон Добрич. На последните парламентарни избори тя бе под №4 в листата на коалицията.  
Трима ще са заместник областните управители на Добричка област, казаха запознати. Двама от тях ще са от БСП, един от НДСВ. За зам.-губернаторския пост от НДСВ се спрягат имената на три дами. Това са директорът на Дома за медико-социални грижи д-р Евгения Георгиева, общинският координатор и адвокат Олга Задгорска и директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Балчик Зорница Матеева-Белчева.

Областните управители на Коалиция "За България"
Благоевград - Владимир Димитров
Бургас - Любомир Пантелеев
Видин - Кръстьо Спасов
Кърджали - Милко Багдасаров
Пазарджик - Ангел Чолаков
Перник - Иван Димитров
Плевен - Цвятко Цветков
Пловдив - Тодор Петков
Разград - Наско Атанасов
Силистра - Светлана Великова
София-град - Тодор Модев
Търговище - Петър Карагеоргиев
Хасково - Райна Йовчева
Шумен - Красимир Костов
Договорено e НДСВ да излъчи управители на Велико Търново, Враца, Габрово, Кюстендил, Монтана, Русе, Сливен и Стара Загора

 


Сходни връзки

ДПС ЩЕ УПРАВЛЯВА ОБЛАСТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди