изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:13 EEST
ОБСЪДИХА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ОБЛАСТТА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ЗАЕТОСТ ЗА 2006 Г.    
ОбществоЗаседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за регионално развитие се проведе вчера.

То бе във връзка с подготовката на Националния план за действие по заетостта за 2006 г. Комисиите по заетост трябва да изпратят в Министерството на труда и социалната политика предложения за регионални програми и мерки за заетост. Ще бъде направено класиране на най-успешните проекти и за тях ще бъде осигурено финансиране чрез включването им в националния план за следващата година.
На заседанието са обсъдени постъпилите предложения. Община Добрич е депозирала два проекта - "Поддържане и ремонт на общинска собственост" и "Равен шанс за достоен живот". Те са насочени към решаване на проблемите с професионалната квалификация и устройване на работа на безработни младежи до 29 години и жени без работа над 50-годишна възраст. Две са проектопредложенията и на дирекция "Бюро по труда" в Добрич - "Интеграция в обществото" - за осигуряване на заетост на лица с намалена работоспособност в предприятия и фирми от хранително-вкусовата и преработвателната промишленост, и "Шанс за заетост" - насочен към предварително безработни лица, които да бъдат обучавани по някои от най-търсените професии в региона - мебелисти, тапицери, заварчици, строителни дърводелци, готвачи и др.
Община Генерал Тошево също е представила няколко предложения за реализиране на мерки - дейности по подобряването на състоянието на инфраструктурата, зелените площи, изграждане на центрове за социална интеграция, квалификационни курсове за лица с увреждания, безработни младежи.
Комисията е взела решение всички предложения да бъдат изпратени в МТСП

 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ОБЛАСТТА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ЗАЕТОСТ ЗА 2006 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди