изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:56 EET
КОРТЕЛОВ И ЦОНЕВ ТРЪГВАТ С №41    
Спорт

Добричкият автомобилен екипаж Николай Кортелов и Атанас Цонев ще стартира под №41 в стартиращото тази седмица рали "Сливен", което е с коефициент 10 и е кръг от Европейския шампионат.



Надпреварата ще се проведе събота и неделя, а в петък е техническата конференция. До момента Кортелов и Цонев имат над 20 участия в рали "Сливен". Най-добрите им класирания са второ и трето място в клас А6 и втори позиции в клас N2 миналата и по-миналата година. Тази година амбицията им е отново да влязат в тройката. Във временното класиране в техния клас те са втори, а водач е Емил Денев от Велико Търново.

Кортелов и Цонев са направили заявка за поредното си участие в сръбското "Ю рали", което ще бъде на 16-17 септември. Състезанието ни в западната ни съседка също е с коефициент 10 и е кръг от еврошампионата. Ралито е със 17 скоростни отсечки, като тази година ще има и нови.

Лидерите във временното класиране за републиканския шампионат по автомобилизъм Димитър Илиев, Крум Дончев и Георги Гераджиев – младши са подали заявки за участие в предстоящото традиционно рали "Сливен '2005". Седем са чужденците, които ще се включат в надпреварата, от тях 6 са турските екипажи и един гръцки. Официалното откриване на надпреварата е от 8,30 часа в събота (3.09) на площад "Хаджи Димитър", а първият автомобил ще потегли в 9 часа. Общо 16 скоростни етапи ще изминат участниците в двата състезателни дни, разпределени в 224 километра. Дължината на трасето е 602 км. Състезанието струва на домакините около 80 000 лева.

НДТ

 


Сходни връзки

КОРТЕЛОВ И ЦОНЕВ ТРЪГВАТ С №41 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди