изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:59 EEST
Парламентът работи само 2 часа заради липса на готови еврозакони    
Парламент

Два дни след като БСП обсъди на семинар законодателните приоритети на управлението и ден след като премиерът и партиен лидер Сергей Станишев докладва в Брюксел, че парламент и правителство полагат всички усилия да наваксат изоставането във връзка с членството в ЕС, Народното събрание приключи предсрочно заседанието си заради липса на подготвени за зала законопроекти.



България закъснява значително с приемането на 22 спешни закона, свързани с ангажиментите на страната в подготовката й за членство в Европейския съюз, припомни в неделя вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин. До края на октомври парламентът трябва да приеме 36 закона, а до края на година общо 50 закона трябва да се променят или приемат наново.

Въпреки че законодателната програма на Народното събрание за седмицата включва общо 17 законопроекта, след разглеждането на първия – Закон за шума в околната среда – в сряда председателстващият заседанието Любен Корнезов го прекрати предсрочно, след два часа работа. По думите му това се налагало, защото по останалите законопроекти няма представени становища на парламентарните комисии.

Днес комисиите ще заседават и ще подготвят законопроектите, допълни той. Не стана ясно обаче защо това не е направено вчера, след като проектите вече са разпределени, а самите комисии - сформирани.

Междувременно министърът по европейските въпроси Меглена Кунева пристигна изненадващо в парламента, за да убеждава колегите си от НДСВ да се откажат от внесеното от тях предложение за кратка депутатска ваканция през следващата седмица. Говорителят на БСП Ангел Найденов съобщи, че предложението за ваканция е било обсъдено от парламентарната група на Коалиция за България, но не е събрало достатъчно подкрепа.

За да могат законодателните промени, свързани с членството в ЕС да влязат в редовния доклад на Европейската комисия, те трябва да бъдат приети до 15 септември. http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

Парламентът работи само 2 часа заради липса на готови еврозакони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди