изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:45 EEST
ОбС - БАЛЧИК УТВЪРДИ ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ    
НовиниНа редовно заседание на Общинския съвет в Белия град бе утвърден План за развитие на община Балчик за периода 2005-2013 година. В него са заложени стратегически цели и визия на общината, по които ще се ръководи работата на местната администрация през следващите години. Планът е изготвен от Националния център за регионално развитие. Той е отворена система и може да се изменя и допълва, уточни кметът на Балчик Красимир Михайлов при приемането на предложението.

Местните депутати одобриха продажбата на общински имоти в Балчик и селата Дропла и Безводица заради инвестиционен интерес. Актуализираха и Наредбата за отдаване на концесия на публични общински обекти и дейности. В нея се добавя текст за предоставянето на концесия и на яхтено и рибарско пристанище и други обекти на транспортната инфраструктура на община Балчик, които са публична общинска собственост. След актуализацията бе одобрено отдаването на концесия на яхтения порт в Белия град. Тя ще бъде за 35 години. Концесионерът ще трябва да доизгради, модернизира и разшири пристанището. Според идейния проект яхтените стоянки ще трябва да бъдат увеличени от 60 на 150.
Общинските съветници одобриха да бъде отстъпено правото на строеж за три парцела в балчишките села Сенокос, Храброво и Царичино, където ще бъдат изградени православни храмове.
 


Сходни връзки

ОбС - БАЛЧИК УТВЪРДИ ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди