изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:43 EEST
11 НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
КултураДо вчера, когато изтече крайният срок за подаване на предложения за почетен гражданин на Добрич, бяха номинирани общо 11 души, съобщиха от пресслужбата на кметството. Най-новите предложения са актьорът Климент Денчев - предложен от СДС - Добрич, като в мотивацията на предложението се подчертава, че той е работил театъра в Добрич и има богат принос за развитие на културата.

Последното предложение, депозирано в кметството е от арх. Димитрина Коева, която е председател на Областната колегия в Добрич на Камарата на архитектите. Тя предлага арх. Витлием Чалъков. Арх. Д. Коева припомня по-големите обекти в Добрич, чиито проекти са негово дело - читалище "Йордан Йовков"; кино "Родина"; Природо-математическа гимназия "Иван Вазов"; Бивш партиен дом и концертна зала "Добрич" и много други.
Ето номинациите за почетен гражданин на Добрич за 2005 г.: 1. Евелина Ханджиева - предложена от Съюз на демократичните сили - гр. Добрич и от Любен Бешков, Захари Медникаров и Атанас Пеев; 2. Доц. Ташо Ташев - предложен от Съюза на учените в България и от Любен Бешков и Атанас Пеев; 3. Веселин Бончев - предложен от Любен Бешков и Атанас Пеев; 4. Сали Мустафа- предложен от Борис Спасов; 5. Райко Тонев  - предложен от Хора на учителките; 6.Руска Цекова - предложена от директора на ДКТ "Дора Габе" - П. Петков и от бивши самодейци от куклени състави с ръководител Руска  Цекова; 7. Рада Въртунинска - предложена от д-р Евгения Георгиева; 8. Райно Митев - предложен от група съветници от Коалиция "Социалисти и социалдемократи да Добрич" ; 9. Доц. Д-р Славка Славова - от родителите на Десислав Димов - Антоанета Малева и Иван Неделчев; 10. Климент Денчев  - от Съюз на демократичните сили - гр. Добрич; 11. Арх. Витлеем Чалъков - от арх. Димитрина Коева.
Припомняме, че със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културен живот на града. Званието "Почетен гражданин на град Добрич" представлява морална награда и не е свързано с материални придобивки. Присъжда се на специална церемония от Председателя на Общински съвет на 25-ти септември - Денят на град Добрич и включва връчване на художествена пластика - уникат, диплом и плакет на герба на град Добрич. Удостоените със званието се вписват в почетната книга на града. Предложенията се оценяват от комисия в състав от 13 члена, включително председател и секретар. Комисията оценява и класира направените предложения, като взема решение с квалифицирано мнозинство. Званието "Почетен гражданин на град Добрич" се присъжда с решение на Общински съвет.
 


Сходни връзки

11 НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
11 НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2005-09-02 @ 22:48 EEST
Някой ако иска да научи повече за благородното дело на доц. Славка Славова,да гледа "ИСКРЕНО И ЛИЧНО" на 06.09./вторник/ от 10 часа.
11 НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2005-09-05 @ 20:00 EEST
Koi e Raino Mitev?
11 НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2005-09-07 @ 02:28 EEST
edin bandit

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди