изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:28 EEST
ЧЕТИРИМА ПОЧИНАХА ОТ МАРСИЛСКА ТРЕСКА    
ЗдравеТри са жертвите на заболяването само за седмица

Четирима души от областта са починали от Марсилска треска през последния месец, научи НДТ. Трима от тях - две жени и един мъж, са починали само в рамките на една седмица в Отделението по инфекциозни болести на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, казаха лекари. Това са били възрастни хора -  между 70 и 85-годишни, които са били с диабет. Медиците уточниха, че заболяването още не е потвърдено, в понеделник се очаква да пристигнат от София резултатите от серологичните изследвания.
65-годишна жена от каварненското село Българево също е починала, след като  е била ухапана от кърлеж и е заболяла от Марсилска треска. Спаска Стефанова била първоначално настанена в болницата в Каварна, после прехвърлена в Балчик, където издъхнала. Жената е ветеринарен лекар, в двора си не е имала животни. Тя също била болна от диабет.
От РИОКОЗ в Добрич официално съобщават за два смъртни случая от Марсилска треска - на две жени - една от Българево и една от Добрич. Според специалистите, при добричлийката заболяването започнало с обрив и първоначално имало съмнение за ортикарии. На следващия ден бил включен антибиотик, но жената починала. Една от жертвите дори нямала спомен да е ухапвана от кърлеж. И в двата случая диагнозата Марсилска треска е поставена по клинична картина, очакват се резултатите от серологичните изследвания от Военно-медицинска академия в София, допълниха от РИОКОЗ.
Вчера в добричката болница се говореше, че има и пети починал от Марсилска треска - 45-годишен мъж, който издъхнал В ОАРИЛ. Лекари от реанимацията обаче бяха категорични пред репортер на НДТ, че такъв случай при тях не е имало.
15 са регистрираните случаи на Марсилска треска от началото на годината до вчера, за последния месец са 8, казаха от инспекцията. Заболяването се пренася чрез ухапване от кърлеж, мястото се зачервява, получава се оток.Болните вдигат висока температура - понякога и до 39 градуса, получават червени обриви по цялото тяло.

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИМА ПОЧИНАХА ОТ МАРСИЛСКА ТРЕСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди