изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:10 EEST
БАЛЧИК - ДОМАКИН НА "ТЕАТЪРЪТ - ПЪТ КЪМ ЖИВОТА"    
КултураЧаст от проекта "Театърът - път към живота" с децата от SOS селищата в село Дрен се реализира в Балчик. Това съобщи ръководителят му доц. Веселин Ранков

Проектът е иницииран от студентите по актьорско майсторство за драматичен театър при НАТФИЗ от класа на доц. Веселин Ранков, който от 1995-а година провежда летни семинари в Балчик. В съботния ден на сцената на читалище "Паисий Хилендарски" той проведи упражнения и лекции, в които се включиха освен студентите, и осем деца от SOS-селищата.
Проектът се реализира съвместно със сдружението с нестопанска цел "Зелена искра - зелени мечти" и се финансира от Министерството на младежта и спорта. Класът работи по уникална система, която предполага по-бърза адаптация на младите артисти към сцената, а децата да се адаптират по-лесно към живота, който ги очаква. Работата с децата ще продължи в София до средата на ноември.
За следващата година актьорът Веселин Ранков сподели инициативата за създаването на лятна театрална академия в Балчик в дните от 1 до 15 септември. Това ще бъде една среща на четирите академии по изкуствата, с идеята да стане ежегодна. Ще  бъде един уникален за Черноморието форум, различен от фестивалите, които мултиплицират готов продукт, подчерта още актьорът Веселин Ранков. В рамките на академията в Белия град студентите ще създават нов продукт. С организирането на проявата се очаква засилен интерес на туристи и удължаване на туристическия сезон. Има идея към проявите да се присъединят и балканските държави, което означава бъдещи разговори с висшите театрални училища в тези страни. Вече са изградени взаимоотношения с най-голямото частно училище в Германия "Артуро" в град Кьолн. Заявен интерес към проявата има и от театрални училища от Лондон и САЩ.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК - ДОМАКИН НА "ТЕАТЪРЪТ - ПЪТ КЪМ ЖИВОТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди