изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-19 @ 23:01 EEST
Е.ОН ДАРЯВА 500 000 ЕВРО НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА    
ОбществоЕ.ОН България и Е.ОН Енерги даряват 500 000 Евро за незабав-на помощ на пострадалите от тежкото наводнение в България, съобщиха от пресслужбата на немското дружество.

Засегната от стихията беше и Североизточна България - регионът на двете електроразпределителни дружества Горна Оряховица и Варна, 67 % от които са собственост Е.ОН България. В много градове и села, предимно в районите на Велико Търново и Търговище, са възникнали значителни щети. Училища и детски градини са наводнени, ВиК-съоръжения са тежко повредени, частни имоти са разрушени, се казва в пресъобщението.
Във връзка с бедствената ситуация, Е.ОН България ЕАД и немската фирма майка Е.ОН Енерги АГ със седалище в Мюнхен, решиха да окажат на засегнатото население незабавна финансова помощ на стойност 500 000 Евро.
Е.ОН България смята да предостави помощта на най-тежко за-сегнатите райони - Търговище и Велико Търново. "Ние искаме да предоставим помощта на пострадалите бързо и ефективно", каза г-н Манфред Пааш, председател на Управителния съвет на Е.ОН България ЕАД - и допълни - "Драматичната ситуация след опустошителните наводнения в България напомня за катастрофалните картини от наводненията на река Елба в Германия и от вълните цунами в Азия."
През 2003 г. Е.ОН отпуснаха значителни парични и предметни дарения на пострадалите в Германия. Не по-малки бяха и помощите, отпуснати през декември миналата година на пострадалите в Азия.
От началото на 2005 г. Е.ОН България е собственик на 67 %  от електроразпределение Варна и електроразпределение Горна Оряховица. Общо двете предприятия имат годишни продажби на електроенергия от близо 4.8 TWh, снабдяват повече от 1.1 млн. клиенти и поддържат около 37.500 км електроснабдителна мрежа.
 


Сходни връзки

Е.ОН ДАРЯВА 500 000 ЕВРО НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди