изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:17 EET
22 МОМИЧЕТА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ СПОРЯТ ЗА ТИТЛАТА "МИС ЧЕРНО МОРЕ'2005"    
ТуризъмАлбена е домакин на най-престижния конкурс за 35 път в своята история

Тази вечер за 35 път в казиното в Албена ще се проведе престижният конкурс за красота "Мис Черно море'2005". Проявата се организира от "Визаж модел груп" с президент Евгения Калканджиева и "Албена" АД. В тазгодишната надпревара за короната ще участват 22 момичета, участвали в различни конкурси по Черноморието и в страната. Възрастта на участничките е между 15 и 18 години. Жури в състав от 7 или 9 души ще оценява качествата на девойките, които ще дефилират на сцената в четири отделни тура, като то ще бъде председателствано от президента на "Визаж модел груп" Евгения Калканджиева. В състава му ще влязат и двама представители на "Албена" АД. Водещ на тазгодишното издание на конкурса за красота ще е Емил Кирилов, а за доброто настроение на гостите между отделните турове ще се грижи със свои изпълнения вариете-театър "Албена" с ръководител проф. Боньо Лунгов.
Перлата на българското Черноморие Албена е домакин на престижният конкурс за 35-и път в своята 36-годишна история. Създатели на конкурса са Стефан Вапцаров - музиколог, Димитър Дуков - началник на отдел, и Пенка Гугуманова - директор в комплекса. Генерален директор на Албена тогава е бил Жельо Стайков. Първоначалната идея е била за провеждането на конкурс Мис Албена, но веднага възниква и идеята за Мис Черно море, като целта е била участие в Мис Черно море да вземат спечелилите конкурси по цялото Черноморие - Турция, Румъния и бившия СССР. Единствено през 1992 г. конкурсът "Мис Черно море" е проведен на Южното Черноморие, след което отново се връща в Албена. Сред победителките в Албена, които са се окичвали с короната "Мис Черно море", са първата българска, снимана в американското списание "Плейбой" Соня Васи, победителка е била и жената-каучук Виолета Кожухарова. Тук се е пробвала и немската фигуристка Катарина Вит, но не е била сред победителките. За доброто настроение на всички през различните години са се грижили най-добрите български музиканти, артисти и илюзионисти - например Емил Димитров, Йорданка Христова, Кичка Бодурова, покойният вече Орфи, Астор и много други. Не по-малко през годините престижно е било и журито на конкурса. Сред членовете са му били познати на всички от малкия и големия екран лица - Коста Цонев, Григор Вачков.
Миналата година победителка в конкурса "Мис Черно море'2004" стана 14-годишната тогава плевенчанка Блага Митева висока 177 см, и с мерки 84/60/90. Мис Албена бе спечелена от 16-годишната миналата година добричлийка Петя Петрова с мерки 87/56/87 и височина 170 см.
 


Сходни връзки

22 МОМИЧЕТА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ СПОРЯТ ЗА ТИТЛАТА "МИС ЧЕРНО МОРЕ'2005" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди