изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:15 EET
СЛЯПО-ГЛУХИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИХА СВОЯ ТАЛАНТ В ДОБРИЧ    
ОбществоНие ще покажем, че хората с увреждания са способни хора и неразделна част от българското общество, тръгнало към Европейския съюз, каза председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България Димитър Парапанов

Третият национален празник на специфичните възможности на сляпо-глухите се проведе от 1 до 4 септември в Добрич. Той обедини за първи път в едно три различни прояви на Националната асоциация на сляпо-глухите в България /НАСГБ/ - петият шахматен турнир, четвъртият преглед на художествената самодейност и третото държавно първенство по физически и лекоатлетически дисциплини. Участие взеха хора с двойни увреждания от организации в 19 града, от други 6 не успяха да пристигнат в Добрич, тъй като техни членове са засегнати от наводненията. Гости на официалното откриване на празника бяха министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, кметът на Добрич Детелина Николова, председателят на НАСГБ Димитър Парапанов, председателят на норвежката Асоциация на сляпо-глухите Геир Йенсен, лидери на неправителствени организации на хора с увреждания от Добрич, представители на регионалната дирекция "Социално подпомагане", на дирекция "Бюро по труда" и др.
За всички нас е радост, че в празничните прояви, посветени на Деня на Добрич, се включва и вашият празник, сподели в приветствието си към участниците в проявите кметът Детелина Николова. Тя увери, че в лицето на общината сляпо-глухите имат верен приятел, готов да насърчи всяка тяхна идея и стъпка. Своята подкрепа, както и тази на целия екип на Министерството на труда и социалната политика, заяви и Емилия Масларова. Прекланям се пред вашата упоритост, пред вашия стремеж да творите, каза още министърът. Поздрави от всички сляпо-глухи от Норвегия отправи Геир Йенсен, който допълни, че норвежците има какво да научат от събратята си по съдба в нашата страна. "Ние ще покажем, че хората с увреждания са способни хора и неразделна част от българското общество, тръгнало към Европейския съюз" - каза Димитър Парапанов. Той допълни, че сляпо-глухите приемат с признателност подадената ръка от община Добрич и от МТСП.
Рецитатори, дуети, вокални групи, ансамбли и индивидуални изпълнители представиха своя талант в прегледа на художествената самодейност. Част от творбите бяха лично творчество, най-добре представилите се бяха наградени. Изключителен интерес сред присъстващите и гостите предизвика изложба, подредена във фоайето на младежки дом "Захари Стоянов". На нея бяха представени творби на хора с увреждания - плетива, макраме, красиви тестени изделия, рисунки, стихосбирки, албуми на дружества и др. Хора с двойни увреждания премериха сили и в осем дисциплини в лекоатлетическото първенство, победителите също бяха отличени.

 


Сходни връзки

СЛЯПО-ГЛУХИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВИХА СВОЯ ТАЛАНТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди