изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:28 EEST
ПЕТИМА ПОСТРАДАХА ПРИ ЕКСПЛОЗИЯ ВЪВ ФАБРИКА    
НовиниИнцидентът е станал в цех на "Клас олио" край село Карапелит. Трима от ранените са с над 90 процента изгаряния и опасност за живота


Петима мъже са пострадали при експлозия във фабрика на "Клас олио" край село Карапелит. В официалната информация от РДВР се казва, че около 22.03 ч. на 5 септември в Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност" е получен сигнал за производствена авария, експлозия и пожар в цех на фирма "Клас олио" ООД. В погасяването на пожара, продължило повече от час, са участвали три противопожарни автомобила от Добрич и Тервел. Пострадалите работници са на възраст между 26 и 42 години и са от селата Жегларци, Карапелит, Дянково и Бенковски. В цеха са нанесени известни материални щети. Продължава изясняването на причините за пожара.
Трима от пострадалите са с над 90 процента изгаряния, научи НДТ. С опасност за живота в реанимацията на Военноморска болница-Варна, са настанени Димитър Митев, на 42 години, Себайдин Сали /39 г./ и Мехмед Мустафа /32 г./ В хирургичното отделение на болницата в Добрич са 33-годишният Ирза Ибрям и 26-годишният Самир Мехмед.
Пожарът е възникнал в склада за шрот. В момента там е имало около 4-5 тона. Щетите не са големи, около 2-3000 лева, каза изпълнителният директор на дружеството Зия Боев. Той заяви, че е направено и вътрешно разследване във фирмата. Специалисти са направили оглед и по всяка вероятност се касае за грешка от субективен фактор. Не е спазено изискването за технологичния процес на екстракцията. От пресовото отделение се подава кюспето в екстрактора. С екстракционен бензин се извлича олиото от кюспето. Технологичното време за екстракция е около 1 час. След това, с помощта на пара се прогонва бензинът, люкът се отваря и шротът се изхвърля в склада, обясни Зия Боев. Вероятно майсторът не е изчакал пълното технологично време и в шрота е останало съдържание на бензин. З. Боев не изключва възможността пламъците да са тръгнали от цигара. "Категорично изключвам версията за умишлен саботаж", каза шефът на РЗ ПАБ-Добрич, полк. Димчо Симеонов. При пускането на цеха в експлоатация са спазени всички изисквания за пожарна и аварийна безопасност, уточни той. 
Изгоря ми момчето, плачеше майката на Димитър Митев от Карапелит Стоянка Атанасова. 10 секунди преди експлозията синът му Станислав, който също бил на смяна в "Клас олио", бил при баща си. Майката научила за трагедията в 2 часа след полунощ. Вчера сутринта момчето тръгнало с 15 мъже от селото за болницата във Варна да даряват кръв за баща си. Изгарянията на тримата са много лоши и състоянието им е изключително тежко, казаха лекари.
 


Сходни връзки

ПЕТИМА ПОСТРАДАХА ПРИ ЕКСПЛОЗИЯ ВЪВ ФАБРИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди