изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:33 EEST
МУЗЕЙ НА СЕЛСКОСТОПАНСКИЯ ИНВЕНТАР ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ В С. КАМЕН    
ЗемеделиеМузей на селскостопанския инвентар и занаятите предстои да бъде изграден в добричкото село Камен, съобщи за НДТ кметският наместник Васил Великов.

 Решението за това е било взето на общоселско събрание през октомври м.г. Тогава е бил изграден и Инициативен комитет оглавяван от бившия председател на кооперацията в Камен Илия Енев.
Музеят ще е в две части - на открито и на закрито. На площадка от 350 кв. м пред сградата на кметството в селото ще бъдат изложен селскостопански инвентар - жетварка, веялка, прищор и др. В момента площадката се почиства, носи се и чакъл, който ще бъде оформен като калдаръм. В залата пък ще бъдат разположени експонати, които биха били повредени заради климатичните условия, ако са на открито. Изложеното в музея се дарява от хората от селото.
"Идеята ни е поколенията след нас да знаят какво е представлявало земеделието на територията на Камен", коментира Васил Великов. Той допълни, че в областта няма подобен музей.

 


Сходни връзки

МУЗЕЙ НА СЕЛСКОСТОПАНСКИЯ ИНВЕНТАР ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ В С. КАМЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди