изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:33 EEST
АЛБЕНА - ДОМАКИН НА ФИНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ    
ТуризъмОт днес до 11 септември Албена ще е домакин на финалния трети кърг на Втория национален конкурс за млади стилисти и дизайнери на България, който се организира от Съвета по моден дизайн на Национална камара за мода, "Албена" АД и списание "Български моден бук", съобщиха от курорта.

Ще се представят общо 35 финалисти с изработени модели в колекции по 5 облекла чрез вечерни модни дефилета край басейните на най-красивия български морски курорт Албена. Те ще се борят за призовите места, които тази година осигуряват едноседмичен стаж в италианска модна къща Прет-а-Порте, едноседмичен тираж в Париж в ателието на Жан Пол Готие и Хермес, стипендия за обучение по моден дизайн в България, участия в изложба с идейни модни проекти по скица и модели в Българския културен център в Париж, участия в модни дефилета на национален подиум, едногодишен договор за публикуване на идейни проекти в 10-езичното списание за моден дизайн "Студио Надин Стайл", спонсорства, многобройни последващи ангажименти.
Международното жури, което ще определи призьорите, е съставено от акредитирани модни журналисти, представители от Италия, Франция, Германия, Чехия и ще се председателства от Христина Христова - ексминистър на труда и социалната политика, а в момента народен представител и евронаблюдател за България в европейския парламент в Брюксел.
"Албена" АД, Съветът по моден дизайн на Националната камара за мода и списание "Български моден бук" обявяват още, че от септември тази година стартират 3 проекта за подкрепа на младите таланти в областта на модния дизайн. Първият е провеждането на Трети национален конкурс за млади стилисти и дизайнери с финал през последната седмица на юни 2006 г. в Приморско. Вторият проект е провеждането на Първи национален конкурс на тема "Мода в движение" с финал 1-2.07.2006 г. в комплекс "Бялата лагуна", а третият е свързан с провеждането на Първи световен конкурс за млади стилисти и дизайнери, като се предвижда по предварителни данни финалът му да бъде в периода 3-7.07.2006 г. в Албена.
Основните цели на партньорството между "Албена" АД и Националната камара за мода е, освен откриване и развитие на млади таланти, развитие на културен и бизнес туризъм и превръщането на страната ни във все по-привлекателна туристическа и културно-творческа дестинация.
Финалът на тазгодишното Второ издание на конкурса ще бъде съпроводен и с хеър стайл шоу, в което с открити демонстрации на бодиарт, грим, прически, музика и хореография ще се представят младите таланти от тази категория. Заключителната трета вечер ще бъде в бар "Кариби" с фешън мюзик шоу на победителите.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА - ДОМАКИН НА ФИНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди