изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:13 EET
ПРОЕКТИ ЗА НАД 2,7 МЛН.ЛВ ФИНАНСИРА РАЙФАЙЗЕНБАНК    
ЗемеделиеЗемеделските фирми, финансирани в областта на зърнопроизводството, са предимно от Добрич и Бургас

 Проекти за над 2,7 млн. лв. финансира Райфайзенбанк /България/ ЕАД само за 3 месеца по сключеното споразумение с ДФ "Земеделие" от края на април 2005 г. в рамките на трите инвестиционни програми на фонда - "Селскостопанска техника", "Животновъдство" и "Растениевъдство", съобщава в сайта си Министерството на земеделието и горите. Малките и средни земеделски производители се възползваха от облекчените условия за финансиране основно за закупуване на комбайни, трактори и други селскостопански машини. По инвестиционната програма "Селскостопанска техника" стопаните кандидатстваха за субсидии от фонда за покриването на разходите за лихви по ползвания кредитен ресурс. По този начин съвместната програма на ДФ "Земеделие" и Райфайзенбанк позволява на малките и средни земеделски стопани да закупят оборудване и обновяват машинния си парк безлихвено.
      До края на месец август Райфайзенбанк е финансирала земеделски фирми от областта на зърнопроизводството, като кандидатствалите за кредит стопани са предимно от регионите на Добрич и Бургас. Споразумението на банката с фонда за финансиране по програмите "Животновъдство", "Растениевъдство" и "Селскостопанска техника" е без определен срок, докато съществуват програмите. Стопаните могат да кандидатстват за финансиране и извън активния селскостопански сезон като сроковете на кредитите и гратисният период се определят от ДФ "Земеделие" и зависят от обекта на кредитиране. Лихвата е в размер на максимум 9% годишно. Условие за отпускане на кредит е наличието на одобрен проект от фонда и от банката. В допълнение кредитополучателите по част от направленията в рамките на трите инвестиционни програми могат да ползват капиталови субсидии и субсидии за покриване на разходите за лихви по ползвания кредитен ресурс, които се предоставят от ДФ "Земеделие" в зависимост от характера на инвестиционния проект и съгласно условията, заложени в програмите.

 


Сходни връзки

ПРОЕКТИ ЗА НАД 2,7 МЛН.ЛВ ФИНАНСИРА РАЙФАЙЗЕНБАНК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРОЕКТИ ЗА НАД 2,7 МЛН.ЛВ ФИНАНСИРА РАЙФАЙЗЕНБАНК
Автор: Anonymous да 2005-09-22 @ 03:02 EEST
крис лимитед

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди