изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:28 EEST
ЦИРК "АРЕНА" ГОСТУВА В ДОБРИЧ    
ОбществоОт 13 до 17 септември в Добрич  ще гостува софийският цирк "Арена" - най-големият цирк в България. Куполът на шапитото ще бъде разпънат на мястото на бившия битак. В делнични дни спектаклите ще са от 19 часа, а в събота - последен ден на гастролите - от 17 и от 19 часа.

Цирк "Арена" е създаден през 1993 г. като първия частен цирк в България. В началото той се е наричал "България" и негов създател е бил Петър Романов, който е един от доайените на цирковото изкуство у нас. След неговата смърт циркът се ръководи от неговите наследници, един от които е известният наш цирков артист Свилен Кехайов. Той не веднъж е обект на журналистическия интерес, защото съчетава в себе си циркова артистичност, невероятен чар и безпогрешна мениджърска политика.
В момента българският цирк е в много тежко състояние. Много голяма част от нашите циркови артисти са в чужбина поради липса на работа в страната. Желанието на ръководството на цирк "Арена" е все повече млади хора да посещават цирковите спектакли. За да може публиката да се потопи напълно в магията на това невероятно изкуство, всяка година се сменя програмата, закупуват се нови животни, които много скоро публиката има удоволствието да види на манежа и всичко това става под купола на най-голямото шапито в България. Ръководството смята още, че най-голямото богатство - това са артистите, затова на манежа могат да се видят много млади и талантливи артисти.
В програмата на цирка тази година са включени следните дресури и атракциони - дресури на понита, коне, гълъби, питони, кучета, щрауси, камили, крокодили; въздушните номера са представени от Лукреция Валдемар, Люси, Стоян Наскинов, Стоил Данаилов, артисти Кънчеви. Партерните номера се изпълняват от Мадлен Романова, Свилен Кехайов, Дуо Бони, акробати на батут трупа "Романови", Малена Захариева. За доброто настроение на публиката, както и за най-малките се грижат клоуните Бубу и 8-годишният Мишо. Водещ на програмата е Боби Йорданов.
 


Сходни връзки

ЦИРК "АРЕНА" ГОСТУВА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди