изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:00 EET
ТУРИСТ СЕ БРЪКНА 84 ЛВ. ЗА 15 КМ    
НовиниНорвежецът Йон Лиен /на 43 години/ е плати 84 лева за 15 километра с такси от Златни пясъци до Албена, жалва се чужденецът пред журналисти, показвайки касовия бон. Досега Йон Лиен е идвал в страната ни повече от 20 пъти и винаги отсядал в Албена.

На 7 септември туристът отишъл от Албена до Златни пясъци с такси, за което заплатил 15 лева. Същата вечер се върнал обратно, също с таксиметров автомобил. За същото разстояние обаче шофьорът му поискал 84 лева. "В колата липсваше табелка с тарифа. Той не ми каза никаква цена, а само посочи, че работи с брояч", обясни чужденецът. От касовия бон става ясно, че тарифата за 1 км разстояние е 6 лева. Фирмата е "Олимп", седалището й е на ул. "Марциана" 20 във варненския квартал "Аксаково". Общата сума на касовия бон е 83.46 лева, в които са включени начална такса 80 ст., изминати 15.543 км и някакъв престой за 1.40 лева. Според норвежеца това си е чисто изнудване.
 Такситата в Албена возят за по 1 лев на километър. За целия сезон шофьорите плащат на курорта наем от 1 500 до 2 000 лева. Разходите се избиват само за един месец, ако има по три-четири стабилни курса на ден. Разходката на чуждестранните туристи до Добрич и обратно излиза към 70 лева, разкриха таксиджии. За да си спестят проверки от ДАИ и плащане на данъци, обикновено таксиметровите шофьори карат без табели "такси" и без включен касов апарат, който да трупа оборот. По негласно правило първата кола на опашката е със свалена табела. За разлика от други години, това лято таксиджиите имат много работа и печелят добри пари, без да се налага да омагьосват туристите. Част от тях си припомниха как преди три лета техен колега изчезнал за два дни в разгара на сезона при баба си в Тервелско и я накарал да го научи да плете. После се върнал пред хотела си и пред изумените туристи започнал да плете вълнени чорапи. Чужденците се избивали да се возят с неговата кола.
 


Сходни връзки

ТУРИСТ СЕ БРЪКНА 84 ЛВ. ЗА 15 КМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди