изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:18 EEST
КАТ АПЕЛИРА ДНЕС ДА СЕ КАРА СЪС ЗАПАЛЕНИ ФАРОВЕ    
Ред и сигурностСтартира традиционната акция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя"


В началото на учебната година се увеличават предпоставките за тежки пътно-транспортни произшествия с участието на деца и юноши да 18 години. Най-застрашени са първокласниците и учениците от началния курс. Това каза вчера кап. Румен Стоянов от КАТ.
27 деца са пострадали при катастрофи през лятната ваканция - за времето от 1 юни до 13 септември, в Добричка област. Две са загинали, шест са тежко ранени, а 19 са по-леко пострадали. Един от най-фрапиращите случаи е катастрофата на 26 юни на околовръстния път на Добрич, при която загина 3-годишно дете. Кап. Р. Стоянов припомни, че то е било в скута на майка си на предната седялка. Малко дете загина и при катастрофата между тервелските села Жегларци и Орляк през миналия месец. За сравнение, през същия период на миналата година при катастрофи в областта ни са пострадали 20 деца, три от които са загинали.
С цел ограничаване на предпоставките за произшествия с деца КАТ стартира традиционната си акция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя". Тя се провежда от 9 до 21 септември. Кап. Стоянов отправи апел към водачите днес, на първия учебен ден, да шофират със запалени светлини. Полицейско присъствие ще има днес по най-опасните участъци около училищата.
Отчетени бяха и резултатите до момента от продължаващата до днес операция "Респект". До този момент са констатирани 1825 нарушения в Добричка област. При 364 от тях се касае за превишена скорост, 65 са засечените неправоспособни водачи, 36 са пияните. Пътните полицаи са съставили 895 акта и 778 фиша.
 


Сходни връзки

КАТ АПЕЛИРА ДНЕС ДА СЕ КАРА СЪС ЗАПАЛЕНИ ФАРОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди