изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:26 EEST
ЕМОЦИИ И УСПЕХИ ЗА ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"    
ОбразованиеПубликата във Франция и Италия е останала очарована от техните изпълнения. Възпитаници на училището спечелиха награди на фестивала "Надежди, таланти, майстори"

 

 

Изпълнена с емоции и успехи е била лятната ваканция за възпитаниците на СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич. Този път традиционното лятно турне бе по покана на музикалното училище във френския град Тарнос. На път затам талантливите изпълнители са изнесли концерти в италианските градове Милано и Торино, разказа директорът на училището Юлияна Герасимова. Те са били организирани от бившата възпитаничка на добричкото училище Фани Сутрева, която има музикална школа в Торино. По време на концерта в Тарнос публиката е останала очарована и възхитена от разнообразната програма и прекрасните изпълнения на децата ни, сподели още Ю. Герасимова. Добричката група е разгледала музикалното училище и е останала впечатлена от богатата база, като е получила пожелание СОУ "Св. Климент Охридски" също да може да се похвали с такава. Добричлии са подарили на директора на музикалното училище г-н Ласюс виола, изработена от дърво. Кметът на Тарнос пък е казал, че има намерение заедно с представители на фондация "Пиринеи България" да посети нашия град през есента. Той е бил категоричен, че ще направи всичко възможно да продължат контактите между двете училища. След участието си в Тарнос представителите на СОУ "Св. Климент Охридски" са били на незабравима екскурзия през Париж, Залцбург и Виена.
Добричкото училище се гордее и с още един пореден успех на своите възпитаници. Те завоюваха награди при много силна конкуренция по време на Десетия международен младежки музикален фестивал "надежди, таланти, майстори". Повод за гордост е и фактът, че националният конкурс "Музикални надежди", организиран от училището, вече е включен в националния календар на Министерството на образованието и науката. Надпреварата се провежда през май със съдействието на община Добрич и Инспектората по образование.

 


Сходни връзки

ЕМОЦИИ И УСПЕХИ ЗА ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди