изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:17 EEST
72 СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ АВГУСТ ПРЕЗ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ    
Общество72 безработни и заети лица са завършили през август своето професионално обучение, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич.

 10 от тях са придобили знания и умения по професията "работник по ремонт и поставяне на подови настилки", а 7 - "дамско фризьорство". Обучението по двете професии е било без осигурено работно място, но ще повиши конкурентноспособността на безработните лица на пазара на труда.
По два проекта, финансирани по програма ФАР, обучението си са приключили 35 безработни младежи. От тях по проект "Професионално обучение и устройване на работа на безработни младежи в КК "Албена", 4-ма ще могат да работят като администратори, 10 - като готвачи, а 6 са получили квалификация "сервитьор". По втория проект - "Програма за учене през целия живот и професионално образование и обучение" 15 безработни жени  са получили квалификация в производството на облекло. С придобитата квалификация лицата ще отговорят в голяма степен на изискванията на работодателите за заемането на предлаганите работни места на пазара на труда, а част от тях ще бъдат наети на работа в обекти, определени в проектите, коментират специалисти от дирекцията.
Обучение по "Охрана на физически обекти" са завършили 20 заети лица, които ще продължат да работят като охранители и ще отговорят на изискванията на МВР за извършване на охранителна дейност.

 


Сходни връзки

72 СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ АВГУСТ ПРЕЗ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди