изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:38 EEST
1 892 ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛСКО ЩЕ ПРЕКРАЧАТ УЧИЛИЩНИЯ ПРАГ    
НовиниОт утре малчуганите от първи до четвърти клас и от предучилищна възраст започват да получават безплатни закуски и мляко

За 1 892 ученици от община Тервел днес ще бие школският звънец и ще даде старт на новата учебна година. Те са със 145 по-малко в сравнение с предходната година, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева. Първокласниците в Тервелско са 186, броят им е колкото м.г. Сформирани 5 подготвителни групи в ЦДГ в общината и три паралелки в училищата. Приключили са ремонтните дейности във всички училища и детски градини, те са на обща стойност над 614 000 лева.
Днес първият учебен ден ще бъде отбелязан във всички училища в община Тервел с тържества. Кметът Живко Георгиев ще гостува на учениците в СОУ"Йордан Йовков" в града, Дияна Илиева - в ОУ "Васил Друмев в с. Орляк, а главният специалист "Просвета" Ирина Клавдиева - в ОУ "Паисий Хелендарски" в с. Безмер. По време на официалното откриване на учебната година ще бъдат обявени победителите в конкурса за най-уютна класна стая.
Навсякъде в училищата са оборудвани и ремонтирани компютърните зали, техниката за които бе осигурена по програмата "I-клас на" Министерството на транспорта и съобщенията. Общината е получила и два нови автобуса. С тях ще бъдат извозвани 70 деца от четири села, които учат в СОУ "Йордан Йовков" в Тервел. От утре стартира и реализацията на програмата на Министерството на труда и социалните грижи "Чаша топло мляко". Безплатна закуска и топла напитка ще получават 917 деца от първи до четвърти клас и от предучилищна възраст.

 


Сходни връзки

1 892 ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛСКО ЩЕ ПРЕКРАЧАТ УЧИЛИЩНИЯ ПРАГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди