изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:54 EEST
НА СПЕЦИАЛЕН ДИСК ПРЕДСТАВЯТ ЗАКОНА ЗА ДДС    
НовиниЕксперти на Националната агенция за приходите и данъчната администрация са подготвили диск "ДДС в България", който представлява една енциклопедия за ДДС в българската и международна практика.

Това стана ясно на пресконференция на Териториалната данъчна дирекция в Добрич вчера, на която дискът бе представен пред представителите на добричките медии. Дискът съдържа информация за начина, по който може да стане регистрацията или дерегистрацията по ДДС, как функционира ДДС- сметката, какви са предимствата от използването й. Направено е и подробно описание на една от новите услуги - "ДДС по интернет". От диска може да се научи всичко за преговорите и договореностите с Европейския съюз по глава 10 "Данъчна политика", за историята на ДДС във всички страни-членки на ЕС, балканските държави и по-големи страни в света. Поместени са и всички електронни документи, декларации и формуляри за ДДС, цялото законодателство в тази област и полезни връзки.
Добричката ТДД е получила общо 70 диска "ДДС в България". Те ще бъдат предоставяни на новорегистрирани по ДДС фирми и други клиенти на дирекцията, които проявяват интерес. Избрани са и фирми от Добричка област, чиито оборот е близък до минимума за регистрация по ДДС - в рамките на 45 000-50 000 лева, които също ще бъдат запознати с информацията на диска. Няколко ще бъдат предоставени и на Финансово-стопанската гимназия.
Данъчната дирекция в Добрич ще подеме още две инициативи за популяризиране на диска. Той ще бъде предоставен на банките от областта, в които се разкриват ДДС-сметки на фирми. Директорът Тошко Тодоров предвижда да проведе и среща с всички ръководители на  организации с нестопанска цел - областна дирекция на държавен фонд "Земеделие", организацията на дребните търговци и др., на която да бъде направена промоция на диска. Идеята е тези ръководители после да популяризират информацията сред фирмите, с които работят. Дискът ще бъде връчен и на номинираните за данъколплатец №1 за годината - "Албена 2000" и нотариус Юлиян Димитров.
6 896 000 лева са постъпленията от ДДС към 31 август, съобщи Тошко Тодоров. Изпълнението на годишния план е 46 процента, 173 процента пък е изпълнението спрямо същия период на м.г. Изоставянето към момента се дължи на спецификата на района - по-късната реализация на селскостопанската продукция, коментира Тошко Тодоров.

 


Сходни връзки

НА СПЕЦИАЛЕН ДИСК ПРЕДСТАВЯТ ЗАКОНА ЗА ДДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди