изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:16 EET
ПРЕМИЕРА НА "ИСТОРИЯ НА ДОБРУДЖА" - ТОМ 2    
Ред и сигурностПоканени са кметове на добруджански общини. Книгата ще представи проф. Петър Тодоров


Представяне на втори том на "История на Добруджа" ще се състои на днес от 17 ч. в огледалната зала на драматичния театър "Йордан Йовков" в Добрич. Организатор на проявата е общината, а изданието ще бъде представено от проф.д.и.н. Петър Тодоров. Автори са проф.д.и.н. Иван Божилов и акад. д.и.н. Васил Гюзелев.
Вторият том от "История на Добруджа" обхваща времето от VІ до ХV в. и разглежда историята на областта през Средновековието. На премиерата на книгата са поканени кметовете на всички 11 добруджански общини и други спомоществователи, допринесли за издаването на книгата. Идеята става реалност благодарение на пълното разбиране и финансовата подкрепа на общините Добрич, Добричка, Балчик, Тервел, Каварна, Генерал Тошево, Крушари, Шабла, Силистра, Ситово, Кайнарджа и Фондация "Албена". От името на всички признателни добруджанци приветствие ще произнесе кметът на Добрич - Детелина Николова.
 


Сходни връзки

ПРЕМИЕРА НА "ИСТОРИЯ НА ДОБРУДЖА" - ТОМ 2 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди