изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:12 EEST
УЧИЛИЩНИ ТРЕПЕТИ    
ОбразованиеИзпълнен с най-много емоции и очакване бе първият учебен ден за първокласниците


Детски усмивки и радостна глъч озариха отново вчера училищните дворове. 15 септември е един от най-красивите и изпълнени с вълнения празници в годината. Естествено, най-милата част от първия учебен ден са първокласниците - пременени, с грейнали лица, с раница на гърба и вперили любопитни очички в по-големите ученици, голямото училище, класните стаи и учителката. Тепърва ще ги завладеят училищните трепети - радостта от шестиците, понякога желанието да играеш, вместо да четеш, новите приятелства и т.н. И, разбира се, родителите на първолаците - грабнали фотоапарати и камери, запечатаха важното събитие. Сигурно не толкова заради уроците и изпитванията, а по-скоро заради срещата с приятелите, радостен бе 15 септември и за по-големите ученици. Не по-малко развълнувани бяха учителите  - едвам удържащи многобройните букети с цветя и стараещи се да обърнат внимание и да зарадват с мила дума всеки ученик. Някои от тях дори се просълзиха в момента, в който най-малките прекрачиха за пръв път училищния праг.
С вълнуващи тържества първият учебен ден бе открит в училищата в цялата област. С българския химн, с водосвет, с музикална програма и слова. А учебните заведения посрещнаха учениците с ремонтирани сгради, обновени и уютни класни стаи, озеленени дворове, осигурено отопление за зимата.
Фотоапаратът на НДТ запечата радостния ден в СОУ "Св. Климент Охридски". Училищният двор бе препълнен, а бурните аплодисменти на публиката заслужиха талантливите изпълнители, които изнесоха програма. Както винаги, с ентусиазъм и професионализъм, те пяха и танцуваха и доказаха, че напълно заслужено печелят награди у нас и в чужбина.
 


Сходни връзки

УЧИЛИЩНИ ТРЕПЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди