изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:32 EET
ПЪСТРОЦВЕТНА ПАЛИТРА ОТ ПРОЯВИ ЗА ПРАЗНИКА НА ДОБРИЧ    
ПразнициУточнена е вече програмата на тържествата, посветени на Деня на Добрич - 25 септември, и на 65-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към България, съобщиха от пресслужбата на общината.

 Проявите ще започнат с тържествена церемония на паметната алея на знамената във Военното гробище. Там ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа, предвиден е и празничен благодарствен водосвет. В същия час ще започне и полагането цветя на паметниците на Хан Аспарух, Добротица, Васил Левски, Ст. Караджа, Хр. Ботйов, Захарий Стоянов, Барелефа на цар Борис III, паметна плоча на ген. Колев,         паметна плоча на Хр. Стефанов, паметна плоча на капитан Димитър Списаревски, паметника на загиналите в Отечествената война, паметника на загиналите в "Добричката епопея" 1916 г. Тържественото заседание на ОбС е от 10.30 часа в концертна зала "Добрич". На него наш съгражданин ще бъде удостоен със званието Почетен гражданин на град Добрич за 2005 година. От 10.30 ч. на младежката площадка в парк "Свети Георги" ще се проведат детски празници. Малчугани от детски градини, ясли и училища, ще пият, рисуват на платно, ще има и спортни състезания. В 12 ч. на площад "Свобода" ще започне празничен митинг-концерт. Ще бъде извършен ритуал за издигане на националния флаг на Република България и знамето на град Добрич. Художествена програма ще изнесат на Представителен духов оркестър и Почетен караул на Военноморските сили на Република България, Варна. Предвиден е и концерт на детски танцов състав "Зорница" при основно училище "П. Волов".
      Фолклорният концерт "Добрич пее и танцува" е от 16 до 18 ч. на младежката площадка в парка. В него ще се представят състави от областта. От 17.30 до 19 ч. от Стара къща до площад  "Свобода" ще се проведе дефиле и концерт на участниците в третия национален фестивал за мажоретен танц "Златния помпон Албена-Добрич 2005". От 19 часа на площад "Свобода" ще започне празничният концерт "Здравей, Добрич" с участието на национален фолклорен ансамбъл "Българе", носителите на Гран При и на първа награда на XVII Европейски поп рок конкурс "Сарандев" Георги Денчев и Александър Байчев, Руши Видинлиев и балет, Нина Никулина; група "Ъпсурт". Водещ ще бъде Георги Мамалев. Концертът се осъществява с финансовата помощ на "Шеле-България" ЕООД.
През целия празничен ден пред градинката на храм "Св. Георги" ще има празничен базар на книги и картини.

 


Сходни връзки

ПЪСТРОЦВЕТНА ПАЛИТРА ОТ ПРОЯВИ ЗА ПРАЗНИКА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди