изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:43 EEST
ЗАПОЧВА ХАНДБАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ    
СпортВ събота започва 46-ото държавно първенство по хандбал. В него ще вземат участие 11 мъжки и 9 женски отбора. В последния момент женските хандбални клубове "Интер" и "Пирин" (Благоевград)

 решиха да се обединят и ще участват под името "Пирин". Шампионатът ще протече по системата "всеки срещу всеки". Отборите, класирали се на първите 4 места, ще играят плейофи помежду си, за да излъчат шампион на страната. Срещите в тях са на разменено гостуване, като се играе до 3 победи.

Междувременно се разбра, че старши-треньорът на женския ни национален отбор Съби Дойчинов ще събере тима на подготовка за предстоящите квалификации за Европейското първенство в Швеция догодина веднага след първия кръг на първенството. Наставникът изрази задоволство от лесната група, в която сме се паднали. Българките ще играят срещу Швейцария, Турция, Исландия, Италия и Белгия. Турнирът е от 21 до 27 ноември, като първите 4 отбора се класират за шампионата на Стария континент.

Участниците в държавното първенство при мъжете: "Локомотив-Металекс Билд" (Варна), "Цар Самуил" (Петрич), "Спартак" (Варна), "Владислав" (Джулюница), "Железничар" (София), "Осъм" (Ловеч), "АСТИ’91" (Хасково), ЦСКА (София), "Левски" (Левски), НСА-София и "Добруджа" (Добрич).

Участниците при жените: "Пирин", "Етър’64" (Габрово), "Хасково", ЦСКА, "Шумен’98", "Полюс ТМ" (Плевен), "Калиакра" (Каварна), "Бъки" (Габрово) и "Локомотив-Металекс Билд" (Варна).

 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ХАНДБАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди