изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:55 EET
ЕС изнуди кабинета да отмени евтиния курорт за българи    
Европейски съюзБългарските и чуждите туристи ще плащат вече еднакви цени за използване на туристическите обекти, ако парламентът приеме предложените от правителството в сряда законови промени.

“Във връзка с изискванията на Европейската комисия се забраняват двойните цени за българи и чужденци по българските курорти”, съобщи министърът на културата Стефан Данаилов след заседанието на Министерския съвет в сряда. Това гласят одобрените на 21 септември от правителството промени в Закона за туризма. Министърът на културата (а все още, по съвместителство - и на туризма) уточни, че при неспазване на това предписание се предвиждат финансови санкции за българските хотелиери и туроператори в размер от 1000 до 15 000 лв. Културният министър не отрече, че това може само да повиши средното ниво на цените по международните ни курорти, но се оправада че това е ултиматум на ЕС и "все някога е трябвало да му се подчиним".
 


Сходни връзки

ЕС изнуди кабинета да отмени евтиния курорт за българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди