изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:37 EEST
Продължава обявеното бедствено положение в община Шабла    
НовиниПродължава обявеното бедствено положение вследствие на наводненията от проливните дъждове в община Шабла, Добричка област, съобщиха за БГНЕС от ДА "Гражданска защита".


През нощта двуметрова вълна е заляла града, но днес вече водата се оттегля. В най-ниските части на Шабла, където нивото на водата достига до 80 см, са евакуирани около 30 души. Раздадени са одеяла и храна на бедстващите семейства. Част от залетите от водата къщи са срутени. По данни на "Гражданска защита" в последните 48 часа в морската община количеството на дъжда е средно по 210 литра на квадратен метър.

Няма пострадали хора от наводненията, но има множество издавени домашни животни. В града има много наводнени мазета, дворове и сгради, наводнени са и трите трафопоста, поради което част от населението в града е останало без електричество. Залята е и една помпена станция.

Екипи на "Гражданска защита" провеждат аварийни действия, отместват паднали дървета, ламарини и разчистват затлачени улици. Без вода са курортният комплекс Русалка, както и каварненските села Българево и Свети Никола. На място за изпратени и 3 екипа от "Гражданска защита"-Варна с високопроходима техника за оказване на помощ на пострадалото население. В Шабла са разрушени и са непроходими 6 моста. В селата Черноморци, Езерец, Крапец, Тюленово има наводнени избени помещения и е отнесена пътна настилка. В община Каварна също има наводнени мазета в редица населени места, но не е обявено бедствено положение. Информацията е на БГНЕС.
 


Сходни връзки

Продължава обявеното бедствено положение в община Шабла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди