изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:20 EEST
Богатството на Бил Гейтс достигна 51 млрд. долара    
Любопитно

За трета поредна година богатите стават все по-богати. Това показва 24-то издание на класацията Forbes 400 за най-богат американец, след като богатството на 400-те най-влиятелни личности в страната за последната година се е увеличило със 125 млрд. долара, до 1,13 трилиона долара.



Само 26 души от присъстващите в класацията не са милиардери, като долната граница на богаташите е 900 млн. долара. Повишаващите се цени на недвижимите имоти и високите цени на петрола позволиха на 33-ма нови членове да се появят в листата. Най-големият печеливш за годината е казино магнатът Шелдън Аделсон, чието благосъстояние се е увеличило с 8,5 млрд. долара и вече е 11,5 млрд., което му отрежда 15-та позиция.

След като увеличи богатството си с нови 3 млрд. долара за последната година, Бил Гейтс остава най-богатият американец с 51 милиарда долара, според класацията на Forbes. Втори, с 40 млрд. долара, остава 75-годишният инвеститор Уорън Бъфет, а трети - другият от създателите на Microsoft – Пол Алън, чието състояние възлиза на 22,5 млрд. долара.

Четвърти и пети с богатства от 18 и 17 млрд. долара са съответно Майкъл Дел (създател и президент на Dell) и Лари Елисън (създател на Oracle). В топ 10 са и петимата наследници на веригата хипермаркети Wal-Mart, като всеки от тях разполага с лично богатство между 15,7 и 15,4 млрд. долара.

Най-младите богаташи в листата са създателите на Google – Сергей Брин и Лари Пейдж, които едва 32-годишни вече са натрупали по 11 млрд. долара, отреждащи им 16-то място в класацията.

http://investor.bg

 


Сходни връзки

Богатството на Бил Гейтс достигна 51 млрд. долара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди