изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:57 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 23 СЕПТЕМВРИ    
Ред и сигурностСливен.  Само ден бе необходим на служителите на регионалната дирекция, за да разкрият тежкото криминално престъпление, станало на 21 септември. В разследването бяха включени следователи и наблюдаващ прокурор.

 В ареста е задържан 23 – годишният Н.П., жител на същото село. Както вече ви съобщихме съседи сигнализираха в полицията, след като откриха починалата в дома й  84-годишна жена. При огледа тогава бяха установени следи от насилие по тялото на възрастната жена, бе изяснено, че неизвестният нападател е проникнал в дома й, след като разбил един от прозорците и че оттам липсват телевизор и прожектор. По случая бе образувано следствено дело, а разследващите действаха “по горещи следи”. Така попаднаха по дирите на криминално проявения Н.П. – наскоро излязъл от затвора, където е излежавал присъда за кражби. Извършено е претърсване в къщата му – под леглото в една от стаите полицаите откриха откраднатите вещи, а в двора – заровените му дрехи.
Около 02.00ч. днес екип на патрулно–постова служба при РПУ-Твърдица получил сигнал за силни викове в частен дом в града. Полицейски екип светкавично пристигнал на мястото и успял да залови 31-годишния С.В. от Твърдица. Изяснило се, че малко преди това той проникнал в дома на 54-годишна жена и след заплаха и побой я изнасилил. С.В. е задържан за 24 часа, той също наскоро е излязъл от затвора. Оказана е помощ на жертвата, няма опасност за живота й. По случая е образувано следствено дело.
Пловдив. Килограм и половина марихуана и 0.713 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, са намерени и иззети от антимафиотите вчера. Те претърсили апартамент на ул. “Хан Телериг” и открили дрогата в найлонова чанта. В ареста за 24 часа са задържани пловдивчаните Й.К./24/, Б.К./18/ и 21-годишната П.П. Работата по изясняване на случая продължава.
София. 4.24 грама марихуана са открити при обиск на 18-годишния П.Т. Служители на Първо РПУ го засекли вчера към 7.30 часа на бул. “Фр. Нансен”. След снемане на обясненията му, той е освободен под парична гаранция. По случая е образувано дознание, а материалите са докладвани на районната прокуратура.
Други 10 грама от наркотика са открити в колетна пратка, адресирана до 22-годишен мъж, излежаващ присъда в софийския затвор. Когато пакетът пристигнал, надзирателите го отворили за проверка и в шише от кетчуп открили две самозалепващи полиетиленови пликчета, в които била укрита марихуаната. Последвали оперативни действия и скоро бил установен подателят на пратката – 16- годишен младеж, регистриран вече в полицията. По случая е образувано дознание, а задържаният е разпитан и му е наложена мярка “Подписка”.
Служители на столичното Трето РПУ упорито работили по разкриването на взломна кражба, извършена на 25 юли. Тогава от магазин за хранителни стоки неизвестни крадци, след като разбили входната врата, задигнали кафе-машина, касов апарат, метални етажерки и  50 лева . След подадения сигнал за престъплението, криминалистите започнали разследване по случая и така попаднали по следите на  известните им вече Н.Б. /16 г./, Б.Л. /13 г./ и Т.Л. /14 г./. При проведения разпит станало ясно, че Н.Б. е автор и на други кражби на територията на района. Материалите са предадени на районната прокуратура, а работата по случая продължава.
Благоевград.  Сигнал от паник – бутон в кафе – бар “ Вергито” известил около 04.50 часа  вчера за проблем в заведението. Изпратените три полицейски автопатрула  пристигнали на място, за да предотвратят разрастването на бой, започнал между трима младежи. Единият от тях / на 20 г./ е закаран в близката болница с наранявания по главата. Другите двама благоевградчани К. О. /23 г./, А. К. / 25 г./ са задържани в районното управление и са им снети обяснения. Час по–късно служителите на реда били известени от гражданин, пожелал анонимност, за друг скандал- този път в бар “ Милена”. Там са задържани тримата войнстващи благоевградчани - Б. К. / 24 г./, И. Р. / 23 г./ и Г. С. / на 21г./. Работата и по случаите продължи.
Пазарджик. Пиян водач предизвика пътен инцидент  край Панагюрище снощи. Към 22.15 ч. след як запой 27-годишният панагюрец  Г.Л. седнал зад волана на автомобила си “Фолксваген Голф” и потеглил. С него пътувала и съпругата му.  Малко по-късно, при ляв завой на пътя Бъта-Панагюрище, той  не можал да овладее колата си и се преобърнал в крайпътната канавка. От удара е пострадала жена му, която е настанена в болница с фрактура на лявата ръка. Г.Л също е оставен под лекарско наблюдение, а дрегерът посочил 2.14 промила алкохол в кръвта му. По случая е образувано следствено дело.

Друг добре почерпен шофьор попадна в полезрението на пещерските пътни полицаи. Час след полунощ автопатрул на местното полицейско управление спрял за рутинна проверка 43-годишния  Н.И. След тест с “дрегер” се установило, че мъжът също се качил в колата си след сериозен запой – отчетени са 2.19 промила концентрация на алкохол в кръвта му. Той е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Пътна информация. Временно е затворен за движение на МПС главен път Дряново-Севлиево. По информация на пътна полиция към 9 часа от 5-метрова височина от десния скат на пътя се е откъснала и срутила земна маса. За щастие няма пострадали хора и катастрофирали моторни превозни средства. Предприети са мерки за разчистването, обходният маршрут е обозначен – Дряново - с. Гостилница - с. Буря – Севлиево.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 23 СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди