изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:13 EEST
ТЕРВЕЛЧАНИ ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ГРАДА СИ    
ПразнициВъпреки проливния дъжд, на 22 септември жителите на Тервел отбелязаха празника на града си.

Това е троен празник за добруджанския град, сподели за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева. На 22 септември 1908 г. е обявена независимостта на България. На същата дата през 1940 г. влиза в сила споразумението на Крайовския договор от 7 септември между България и Румъния за връщането на Южна Добруджа в пределите на родината ни. 22 септември е обявен за Ден на град Тервел по решение на Общинския съвет през 2003 г.
Гости на празника на Тервел бяха областният управител Динчер Хаджиев, народни представители от Добрички избирателен район, кметове и председатели на Общински съвети в областта.
Проливните дъждове попречиха да се проведат част от проявите, посветени на Деня на Тервел, каза Д. Илиева. Поздрав към малчуганите във вид на детско шоу "Пъстри залъгалки за големи и за малки" поднесоха актьорите от кукления театър "Дора Габе" в Добрич. При огромен интерес премина концертът на фолк звездата на Пайнер Емилия, който се състоя в залата на читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел.

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛЧАНИ ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ГРАДА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди