изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:09 EEST
СИГНАЛ ЗА ПРОРУМЪНСКИ НАДПИС    
ЛюбопитноВчера сутринта в РДВР в Добрич бил подаден сигнал за прорумънски надпис "За румънска власт" върху паметника на Съветската армия в града.

 Писанието било заличено още преди започването на тържествата, посветени на празника на Добрич.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      В тази връзка по инициатива на ОПТ в Добрич бе организирана пресконференция на гостуващата делегация от Констанца... "Нито една политическа партия в Румъния няма териториална претенции към България", каза Думитру Гица, който е и член на партия "Румъния Маре" /"Велика Румъния".
ОБЩИНСКИЯТ ВЕСТНИК,
който се хвалел тайно, че станал частен, тъй като кметът на Добрич Йосиф Маринов вече е подписал договора за продажба на изданието в присъствието на нотариус, спретна в събота коктейл за своите хора, най-вече кандидати за кметове, като евентуално да продължат да му пълнят гушката и след местните избори... Въпреки че са били поканени, банкери и преуспяващи бизнесмени не почели мероприятието, опитало се да смени отечественофронтовския рожден ден на вестника - 21 септември, с Деня на Добрич - 25 септември.
НДТ - 26 септември 1995 г. 

 


Сходни връзки

СИГНАЛ ЗА ПРОРУМЪНСКИ НАДПИС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди