изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:04 EEST
Изразителна победа за консерваторите в Полша    
По света

Консервативната партия „Право и справедливост“ е водеща след неделните избори в Полша и преброяването на 60% от гласовете. Тя взе около 26%, а след нея се подрежда смятаната за неин сигурен коалиционен партньор – либералите от „Гражданска платформа“, за които са гласували над 24% от избирателите.



Оформящото се стабилно мнозинство в новия парламент вече заяви приоритетите си за новото управление – намаление на данъците и таксите и ускорена приватизация.

Досега водещата партийна сила на Съюза на демократичната левица изненада наблюдателите, като засега регистрира едва 11% от доверието на избирателите, при положение, че на изборите от 2001г. е спечелила над 41% от гласовете.

В състава на новия полски парламент ще влязат още и радикалната партия „Самоотбрана“, „Лига на полските семеиства“ и полската селска партия.

Наблюдава се спад в избирателната активност на поляците – на тазгодишните избори правото си на глас са упражнили около 38% от тях (за сравнение на миналите избори през 2001г. гласувалите са били 48%). http://www.dnes.bg
 


Сходни връзки

Изразителна победа за консерваторите в Полша | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди