изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:57 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите четири почивни и празнични дни на територията, обслужвана от РДВР - гр. Добрич, са регистрирани 29 криминални престъпления и произшествия.

 

          1.На  24.09.05 г., около 02.00 ч. в гр.Добрич след получен сигнал и последвали незабавни действия от страна на служители на Първо РПУ Добрич е установен и задържан 17 г. жител на гр.Добрич.

         Същият е заподозрян в това, че около 02.00 ч. пред заведение в централната част на гр.Добрич след скандал е нанесъл удар в областта на главата на 19 г. жител от гр.Добрич.

         В следствие на удара пострадалия  е настанен за лечение в добричката болница със съмнение за фрактура в областта на носа.

         Няма опасност за живота му.

         Има данни, че инцидента е предшестван от употреба на алкохол.

         Работата по случая продължава и след приключването й материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура Добрич.

 

         2.На 24 и 25.09.05 г. в гр.Добрич след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РПУ Добрич са установени и задържани 2 лица обявени за общодържавно издирване, съответно 26 г. жена от с. Горен чифлик обл.Варна и 23 г. мъж от гр.Балчик.

         Лицата са били обявени за издирване за извършени от тях престъпления на територията на гр.Девня и гр.Балчик.

 

         3.На 25.09.05 г. в гр.Добрич неизвестно лице противозаконно е отнело лек автомобил “Фолксваген голф-3” с рег.№ ТХ 15-18 РХ, сив на цвят.

         Автомобилът е бил паркиран в района на жк “Балик”.

         Издирва се от служители на Първо РПУ Добрич. Образувано е полицейско дознание.

         РДВР-Добрич се обръща към гражданите, които могат да подадат информация за издирвания автомобил да се обадят в най-близкото РПУ или на дежурния офицер в РДВР Добрич.

        

На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 23 ПТП.

-На  25.09.05 г., около 23.00 ч. в гр.Добрич на кръстовището между бул.”Русия” и ул.”Христо Ботев” възниква пътно транспортно произшествие при което лек автомобил ВАЗ, управляван от 34 г. неправоспособен водач напуска пътното платно и се удря в бетонно препятствие.

В резултат на пътното произшествие е пострадал возещия се в автомобила 25 г. жител на гр.Ген.Тошево.

Последният е настанен с фрактура в областта на черепа в МБАЛ Добрич, без опасност за живота.

Причините довели до възникването на пътното произшествие се изясняват в условията на предварително производство.

 

-За времето от 23.09.05 г. до 04.00 ч. на 26.09.05 г. от служители на Първо РПУ Добрич, РПУ Каварна и РПУ Албена са установени 7 водачи на автомобили, съответно на 28 г., от гр.Добрич, 34 г. от гр.Добрич, 36 г. от гр.Каварна, 36 г. от гр.Добрич, 44 г. от гр.Балчик, 44 г. от гр.Генерал Тошево и 46 г. от гр.Каварна , управлявали  след употреба на алкохол над 1.2 промила.

         Техническите средства, с които са изпробвани седемте водача са отчели стойности между 1.54 и 2.43 промила алкохол, в издишвания от водачите въздух.

         Материалите по случаите се подготвят за бързи полицейски производства, тъй като деянията на водачите са престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

 

Поделенията на РЗ ПАБ   са участвали в гасенето  на 1 пожар.

         -За времето от 21-25.09.05 г. от служители на РСПАБ Каварна и РСПАБ Шабла са отводнени 53 обекта /избени помещения, частни домове и обществени сгради/ на територията на община Шабла и община Каварна.

         От служителите на РСПАБ Каварна и РСПАБ Шабла с активното съдействие на полицаи от съответните РПУ са спасени 14 граждани, основно трудно подвижни и възрастни хора, които са изведени от домовете им, непосредствено преди да бъдат залети от водата.

         На 22.09.05 г. по пътя между селата Хаджи Димитър и Порудчик Чунчево община Каварна от водната стихия е залят микробус с четирима украински граждани.

         С риск на живота си м-р Л.Лефтеров-началник РСПАБ-Каварна и ст.с-т Драгомир Драгнев се доближават с противопожарен автомобил до микробуса и успяват да изведат от него дете и бременна жена, след което м-р Лефтеров въпреки силно течащата вода, която е била с дълбочина над 1.50 см. е успял да се доближи до микробуса и да прикачи към него буксирно въже.

         В последствие микробуса е изтеглен  на безопасно място с останалите в него  други двама пътници.

         В спасителните и отводнителни операции са участвали 40 служители с четири противопожарни автомобила, 5 мотопомпи, 2 ел.помпи и 1 автоцистерна.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди