изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:51 EEST
Разкрита международна организирана престъпна група за трафик на наркотици    
Ред и сигурност

Спецоперация на служители на НСБОП, регионалния офис на ДЕА в Истанбул, Агенция “Митници” и гръцката полиция



Международна организирана престъпна група за трафик на наркотици бе разкрита и неутрализирана при съвместна спецоперация на служители на НСБОП, регионалния офис на ДЕА в Истанбул, Агенция "Митници" и гръцката полиция. Всички действия са проведени под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград. Задържани са четирима българи и един гръцки гражданин, сред които и организаторът на канала -36 годишният С.Г.
В хода на полицейското разследване се установи, че мъжът е организирал стройна система за трафик на наркотик от Турция през България за страните от Западна Европа. Организаторът е разделил  подготовката на канала на няколко етапа. За всеки от тях той назначавал пряк отговорник, на чието подчинение работели ограничена група от хора. Те разполагали с информация единствено за преките си задължения. Едната от групите работела по посрещане на чуждестранните куриери на дрога; друга била ангажирана с изработване на тайниците в автомобилите; трета - с укриване на наркотика и зареждане на тайниците.
На 24 септември преди обяд 27 - годишният гръцки гражданин М.В. влязъл в страната и веднага осъществил контакт с българския организатор и обкръжението му. Целта му била да стигне до Благоевград.Там той планирал да се снабди с хероин, който да укрие в автомобила си и да го изнесе за Гърция. "Подчинените" на С. Г. изработили тайниците и ги заредили с 38 пакета с общо тегло 19 кг от кафявата субстанция, след което гъркът се отправил към границата. На ГКПП "Кулата" наркотикът бил открит при митническа проверка.
За 72 часа са задържани гръцкият гражданин, организаторът на канала и тримата от неговите помощници.
По случая е образувано следствено дело.

http://press.mvr.bg

 


Сходни връзки

Разкрита международна организирана престъпна група за трафик на наркотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди