изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:20 EEST
ЦВЕТАН КАЗАНДЖИЕВ ОТКРИ ИЗЛОЖБА В ДОБРИЧ    
КултураВ рамките на Националните културни празници Албена 2005 вчера в Художествената галерия в Добрич бе открита изложба на Цветан Казанджиев.

 Събитието бе уважено от много хора. Иван Гранитски представи автора като много активен и подчерта, че изложбата показва какви невероятни художници има днес България. Експозицията представя някои от най-важните тематични търсения на Цветан Казанджиев, който, по думите на Иван Гранитски, е един от най-философски настроените съвременни български художници. Той изтъкна, че творецът се потапя в античните митология и символика, а някои от работите му приличат на сънуване наяве. "Цветан Казанджиев напряга съзнанието... Той е един от умните, талантливи художници, които се опитват да кажат нова дума в съвременното пластическо изкуство" - каза още Иван Гранитски. Самият автор пък сподели, че 80 процента от творбите, които представя, са нови. Едната дори е завършена в нощта преди да дойде в Добрич.
 


Сходни връзки

ЦВЕТАН КАЗАНДЖИЕВ ОТКРИ ИЗЛОЖБА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди