изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:54 EEST
ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ДЕТЕ И БРЕМЕННА В СТИХИЯТА    
Новини40 служители на пожарната са участвали в спасителните и отводнителни операции през последните дни


Пожарникарите майор Стефан Лефтеров и старши сержант Драгомир Драгнев с риск за живота си са спасили дете и бременна жена във водната стихия през миналата седмица. Това е станало по пътя между селата Хаджи Димитър и Поручик Чунчево в община Каварна. Водата е заляла микробус с четирима украински граждани. Огнеборците се приближили до бедстващия автомобил с пожарната кола, която също поднесла от водата. Първо извели от малко прозорче детето и бременната жена. След това майор Лефтеров, въпреки силно течащата вода с дълбочина над метър и половина, успял да се приближи до микробуса и да закачи за него буксирно въже, за да бъде изтеглен. Силата на водата била толкова голяма, че бронята на колата се откъснала. Микробусът е бил изтеглен на безопасно място, заедно с останалите в него други двама пътници. Смело при спасяването на хора е действал и главен сержант Георги Мирчев.
За времето от 21 до 25 септември от служители на Районните служби "Пожарна и аварийна безопасност" в Каварна и Шабла са отводнени 53 обекта, съобщиха от РДВР. Това са избени помещения, частни домове и обществени сгради на територията на двете крайморски общини. Със съдействието на полицаите са спасени 14 граждани - сред които основно трудно подвижни и възрастни хора, които са изведени от домовете им, непосредствено преди къщите да бъдат залети от водата.  В спасителните и отводнителни операции са участвали 40 служители с четири противопожарни автомобила, 5 мотопомпи, 2 ел.помпи и 1 автоцистерна.
 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ДЕТЕ И БРЕМЕННА В СТИХИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди