изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:30 EEST
ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНА ЗАЯВКА ЗА ЕДНОКРАТНИ ПОМОЩИ НА 64 СЕМЕЙСТВА    
ОбществоВчера от регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Добрич е изпратена първата заявка до Агенцията за социално подпомагане на МТСП за отпускане на еднократни помощи на 64 семейства от Шабла и Каварна, пострадали от наводненията, съобщи за НДТ директорът Снежана Ванкова.

Исканата сума е в размер на общо 42 739 лева. Става дума за ПМС №193 от 16 август, според което държавата задели от бюджета си за 2005 г. 9 милиона лева за еднократно подпомагане на лица и семейства, пострадали при наводненията. Помощите са в размер на до 1000 лева и с тях могат да бъдат закупени легла, дюшеци, спално бельо, одеала, печки, хладилници и др.
Още през почивните дни към общините Шабла и Каварна са изградени комисии, които съставят протоколи за щетите и на базата на тях ще изготвят списъци за пострадалите с информация какъв е размерът на щетите, какви са нуждите на хората. 52 от семействата, които ще бъдат подпомогнати благодарение на първата изпратена заявка, са от Шабла, останалите 12 - от Каварна. "Веднага след като бъдат преведени сумите, ще започнем изплащането на средствата" - каза С. Ванкова. Тя уточни, че това е първата заявка и че работата на комисиите продължава.

 


Сходни връзки

ВЕЧЕ Е НАПРАВЕНА ЗАЯВКА ЗА ЕДНОКРАТНИ ПОМОЩИ НА 64 СЕМЕЙСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди