изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:16 EET
106 ФИГУРИСТИ ОТ 32 ДЪРЖАВИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ТУРНИР В СОФИЯ    
СпортОт 29 септември до 2 октомври в Зимния дворец на спорта в София ще се проведе международният турнир по фигурно пързаляне за юноши и девойки "София къп". За пети път състезанието е включено в календара на Международния съюз по кънки в рамките на ISU Junior Grand Prix 2005/2006.

Доказателство за огромния интерес към тази престижна проява са заявките на 106 фигуристи от 32 страни, каза на пресконференция в Пресклуб "България" Евгения Кърнолска, президент на БФ Кънки. За първи път у нас ще се състезават и фигуристи от Пуерто Рико и Филипините. Безпорен хит сред участниците е световната вицешампионка при девойките Ю-На Ким (Република Корея). Нейните най-сериозни конкурентки за първото място ще бъдат Кейти Тейлър (САЩ) и рускините Ксения Доронина и Лилия Биктагирова. Три българки ще дебютират в този турнир, като основната им задача е да разкрият пълните си възможности, поясни треньорката им Мариана Стефанова. При юношите ще ни представят също трима фигуристи – Иван Димитров и грузинците с български паспорт Георге Кенчадзе и Лери Кенчадзе. Състезанията започват всеки ден от 10 часа, като входът за зрителите е свободен.

Както във всички стартове от календара на ISU, и на "София къп" състезателите ще се оценяват по новата система. Затова в столицата ще пристигнат 60 съдии – колкото на световно първенство, изтъкна Александър Пенчев, международен арбитър и член на УС на федерацията. Той допълни, че при жените нямаме голям шанс да спечелим квота за Зимната олимпиада, но спортната ни двойка Румяна Спасова и Станимир Тодоров имат реална възможност да се преборят за участие в Торино-2006.

Стана ясно, че новите треньори на Албена Денкова и Максим Стависки не са им позволили да участват в замисленото шоу след "София къп", за да се подготвят по-добре за Олимпиадата. Конкуренцията при танцовите двойки ще бъде изключителна, но ако нямат контузии и изиграят на 100 процента новите си програми, ще спечелят медал, убедено заяви Евгения Кърнолска.

 


Сходни връзки

106 ФИГУРИСТИ ОТ 32 ДЪРЖАВИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ТУРНИР В СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди