изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:35 EEST
Отново замерваха с камъни влак, пътуващ по маршрута Момчилград – Пловдив    
НовиниМаслиново . Снощи около 21:40 ч. отново в района на спирка Маслиново неизвестни лица замерваха с камъни дизелова мотриса Desiro, пътуваща по маршрута Момчилград – Пловдив, съобщиха Централно управление на БДЖ.

Един от камъните е ударил в центъра на третото странично панорамно стъкло на влака и е причинил одраскване на стъклото без да наруши неговата цялост. При инцидента няма пострадали пътници и железопътен персонал. Това е втори случай в същия участък. Само преди три дена при подобно замерване с камъни бе спукано едно от страничните стъкла на друга мотриса Desiro. Две нови дизелови мотриси обслужват бързите влакове № 1640 и № 1641 между Пловдив и Момчилград. При вчерашното нападение е одраскано стъклото на втората мотриса. Първата мотриса продължава да се движи с пукнато второ странично стъкло, тъй като засега пукнатината не възпрепятства безопасната експлоатация на влака. Днес „БДЖ” ЕАД се обърнаха с официално писмо към областния управител на област Хасково, Райна Йовчева, с което апелират за предприемането на спешни мерки за предотвратяване на подобни вандалски актове и предупреждават, че при трети случай на замерване с камъни ще бъдат принудени да преустановят движението на влакове в проблемния участък.
Вчера в района на спирка Розино друг пътнически влак е замерван с камъни и е счупено стъкло на вагон. За щастие при инцидента няма пострадали пътници и железопътен персонал.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Отново замерваха с камъни влак, пътуващ по маршрута Момчилград – Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди